Blog de profesor

Ce mai zice gura lumii…

04.24.2015 · Posted in Din viata de zi cu zi

Saptamana trecuta am hotarat sa iesim din barlog si sa dam o fuga acolo unde merge toata lumea pentru cumparaturi, pentru a servi masa ori pentru relaxare in aer liber, adica la Palas.
Iesirea a reusit sa ma faca sa zambesc, dar am avut parte si de o intamplare care m-a scos din sarite. Ca sa imi fie mai usor, l-am luat pe Theo in ergo baby. Il port mai lejer asa si, in cazul in care ii vine somn, poate sa si doarma linistit in brate la mine. El e agitat si mofturos cand vrea sa doarma. Asadar, m-am gandit sa aleg ceva care sa ne ajute.
Ajunsi la Palas, am petrecut timpul in gradina, pe iarba. T a gasit treptele de la foisor si le-a urcat si coborat pana le-a zapacit. Apoi, a zarit un domn ce se juca impreuna cu baiatul lui de vreo 10-11 ani cu mingea. A alergat repede spre ei.
Domnul a intrat in vorba cu el pentru ca deja apucase sa le rapeasca bucuros mingea si ii tot repeta sa dea cu piciorul in ea. Eu incercam sa ii distrag atentia spre altceva. Cand a vazut ca tancusorul meu nu pricepe sa dea cu piciorul in minge, domnul ii spune ca numai fetitele o tin in mana. Zau? A inteles, cu siguranta… Si se pare ca a preferat sa fie fetita in acele momente.
Inainte de a pleca spre casa, am hotarat sa luam niste paste de la restaurantul chinezesc. Eu am dorit si niste legume
grilate. Am mers sa comand si i-am cerut domnisoarei un sfert de kilogram. Tipa, foarte sigura pe ea, imi raspunde ca nu se dau la kilogram, ci la suta de grame. M-am resemnat si i-am cerut 250g, iar asa a putut sa ma serveasca. A reusit sa ma faca sa zambesc si mi-a trecut foamea dupa ce i-am auzit replica.
In drum spre casa, am urcat intr-un autobuz. Pentru ca era aglomerat, T a inceput a protesta in ergo si a se zbate. Asa face cand vede multa lume in mijloacele de transport in comun. Se linisteste destul de repede daca ii explic ca sunt langa el si ca nu i se intampla nimic, etc. Am preferat sa stau la mijloc dupa ce am urcat pentru ca jos nu ma pot aseza tot din cauza baiatului… cel putin pana il linistesc. Imediat ce am
urcat, T s-a lasat pe spate si a dat un cap de geam. O doamna, tare binevoitoare, a inceput a tipa ca este un scaun liber, sa vin sa stau acolo. Am refuzat-o politicos, stiindu-mi bine copilul. Femeia nu s-a oprit. A inceput a insista si a spus ca stie ca e la moda sa ducem copiii in sac si uite asa ii izbim de geam. A reusit sa imi strice ziua. Sunt multi destepti din acestia care le stiu pe toate, care ne cunosc mai bine copiii si care isi permit sa dea mereu sfaturi, fara sa stie, insa,
cand sa se opreasca. Sunt sigura ca stia si ca il port intr-un mijloc ergonomic, special creat pentru o purtare sanatoasa… Pacat ca nu a inteles ca la pieptul meu baiatul se simte cel mai bine si ii multumesc ca, in timp ce eu incercam sa il linistesc pentru a nu-i mai fi frica in autobuz, ea tipa si mai tare. Cu siguranta, asta l-a ajutat.
Sper sa intalnesc cat mai putini oameni care sa ii semene si sa am ce invata de la cei care incearca sa imi dea unele sfaturi.

Leave a Reply