Blog de profesor

Primii pasi ai copilului

12.18.2014 · Posted in Din viata de zi cu zi

Proaspetele mamici asteapta cu nerabdare si emotie primul zambet al copilului, primele sunete, primul “mama” si primii pasi. Odata cu nerabdarea si entuziasmul, vine si ingrijorarea acestora in privinta modului in care trebuie incaltati cei mici pentru a pasi corect. Elefant_lat

Informatiile de pe net sunt bogate, dar trebuie luat in considerare si sfatul medicului ortoped. Unii parinti aleg papuceii cu talonet, crezand ca acestia ii ajuta sa faca in mod corect primii pasi. In realitate, sunt folositori doar acelor copii care au o afectiune (platfus). Insa, acest diagnostic nu se poate pune de la inceput, dupa cum ne-a marturisit medicul nostru ortoped. Alti parinti aleg papuci cu talpa tare, rigida. Si medicul ne-a spus ca acestia ar fi buni, insa in aceasta privinta nu am putut fi de acord cu el. Argumentul pe care mi l-a dat a fost ca ajuta copilul sa-si tina echilibrul si ca e bine ca incaltamintea sa aiba talpa tare si sa sustina glezna. Sunt voci care sustin ca papuceii trebuie sa fie cat mai comozi, cat mai moi, ca mersul sa fie unul natural. Eu mi-am urmarit copilul de cand a inceput sa faca primii pasi. Astfel, am observat cu ce tip de incaltari paseste cel mai bine(atunci cand nu il lasam sa mearga descult). Papuceii Tikki au fost perfecti pentru el. Sunt foarte usori, avand o greutate de circa 100 de grame, sunt confectionati din piele, au talpa flexibila si lasa piciorul sa se miste natural, in voie. Noua ni s-au potrivit de minune. Am exersat si eu mersul cu incaltari ce aveau talpa rigida si imi simteam picioarele ca fiind puse in ghips.

Cel mai bine este sa va urmariti cu atentie copilul, sa faceti un control de rutina la ortoped in jurul varstei de 1 an si sa vedeti cum se simte el mai bine in timpul mersului. Acesta trebuie sa fie cat mai natural.

sursa foto: www.tikki.ro

Leave a Reply