Blog de profesor

Cadouri pentru mamici si pitici

12.19.2014 · Posted in Din viata de zi cu zi

Cate persoane nu se intreaba ce cadou sa cumpere unui nou-nascut dupa ce acesta este adus acasa? De obicei, in vizita vin rudele, prietenii de familie si uneori colegii de serviciu. Toti cauta cadoul potrivit pentru cel mic si, de cele mai multe ori, aleg sa cumpere hainute(uneori chiar pentru nou-nascut, dar si mai mari…pentru viitor), produse de igiena sau pentru alimentatia bebelusului, jucarii.

Multi nu aduc mamicii atentii, ci se axeaza doar pe nevoile nou-nascutului. Nasterea este un moment unic si foarte emotionant. Este foarte important ca proaspata mamica sa se bucure de atentie si grija din partea celor apropiati. Deci, o mica atentie si pentru ea este binevenita. Dar un cadou de care sa se foloseasca atat mama, cat si bebelusul, nu ar fi mai potrivit? Exista asa ceva? Da, exista! Si mi-ar fi placut si mie sa primesc. Dar, pentru ca nu am avut norocul acesta, va fi sigur pe lista mea de cadouri atunci cand prietenele mele vor avea copii. Pentru ca acum stiu cat de util este un astfel de sistem ergonomic si cat de benefic este pentru apropierea dintre mama si copil. 10153198_10203031302484829_6280320735060229581_n

Cel mai potrivit cadou pentru o proaspata mamica este un wrap elastic, mai ales in sezonul rece. Wrapul elastic poate fi montat dimineata si scos abia seara. Este potrivit pentru a purta bebelusul la pieptul mamei si se poate alapta cu usurinta in el. De asemenea, permite purtarea skin to skin, atat de benefica pentru acomodarea treptata a copilului la mediul exterior, dar si pentru apropierea dintre cei doi. Daca mamica naste vara, puteti opta pentru un sling cu inele sau un wrap tesut, de care se poate folosi foarte mult timp.

Dupa ce am nascut, mi-am dormit foarte mult un sistem ergonomic de purtare. Sotul a fost reticent. Nu credea ca imi va fi atat de util si nu era sigur ca investitia merita. Dar nici nu s-a documentat in privinta acestor sisteme si a beneficiilor pe care le aduc ele. Nu am avut norocul sa primesc un asemenea cadou( dar sunt recunoscatoare pentru toate cele primite). Asadar, am hotarat sa imi fac singura cadou de Craciun un marsupi plus, primul meu sistem ergonomic, drag si mult iubit. Pentru ca sotul s-a convins ca nu reprezinta un moft, ci o necesitate, am hotarat sa cumparam si o manduca din banii stransi de T la botez. Pretul nu e tocmai accesibil. Chiar costa mai bine de jumatate din chiria pe care o platim lunar. Dar am profitat de ocazie si am cumparat. Si bine am facut… Ergo baby a venit neprogramat. A fost dragoste la prima vedere. Cred ca mi-a placut cel mai mult. Dar as testa oricand si altceva.

Daca nu stiti ce sa alegeti dintre aceste sisteme ergonomice pentru o proaspata mamica, daca nu stiti ce i-ar placea, puteti opta pentru un voucher cadou la unul dintre magazinele care comercializeaza astfel de produse si care ofera si astfel de carduri. In acest fel,  mamica poate proba si poate alege ceea ce i se potriveste ei si bebelusului.

Si pentru ca suntem in luna decembrie, luna in care cadourile trebuie sa curga fara oprire, un sistem ergonomic este potrivit si pentru copiii mai maricei. Ssc-urile, mei-tai-urile, wrapul tesut, slingul cu inele, pot fi trecute in lista dumneavostra. Cu siguranta, veti face mamici fericite si copii la fel de fericiti. Ii trimitem si noi o rugaminte Mosului. Poate e darnic si ne aduce o Boba cu scarite sau un sistem pentru toddler. Spor la cumparaturi si sarbatori fericite! Si nu uitati: purtati-va sanatos copiii! Veti avea parte de momente unice!

 

 

Leave a Reply