Blog de profesor

Babywearing la munte

12.13.2014 · Posted in Din viata de zi cu zi

Va marturiseam intr-un alt articol cat de importante sunt mijloacele de purtare ergonomice pentru mine si cat de utile mi-au fost de cand am inceput sa le folosesc. Imi pare rau ca am aflat despre ele abia cand avea T al meu aproape trei luni. Un wrap elastic, de exemplu, m-ar fi ajutat sa il port cu mine oriunde si sa ii alin durerile provocate de colici. Sunt sigura ca, astfel, l-as fi convins pe baietel sa renunte la biberonul din care isi primea completarea de lapte praf si as fi scapat si eu de folosirea pompei de san sau a sns-ului Medela. Totusi, ma bucur ca am inceput sa il port pe T, chiar si dupa trei luni de la nastere. 10603449_10202527107320265_3966303227999774952_n

Mijloacele ergonomice de purtare mi-au fost folositoare la plimbare, la cumparaturi, pentru adormirea bebelusului(cand era prea obosit si plangacios), chiar si la spital(cand am fost internati si cand mergeam pentru tratament), in orice anotimp. Iarna a fost destul de usor sa ies la plimbare cu bebe in marsupi plus. Nu era nici foarte greu si ne tineam de cald unul altuia. Am respirat aerul proaspat al primaverii in timpul lungilor plimbari cu manduca si ergo baby, iar vara am pornit pe drumuri de munte cu ajutorul ssc-urilor noastre. Am fost plecati pentru o saptamana la Brasov, iar acestea mi-au fost extrem de utile, atat in timpul calatoriei cu trenul, cat si in timpul drumetiilor pe munte, la Cetatea Rasnov sau in timpul plimbarilor prin oras. Mi-a placut extrem de mult Brasovul. Toti oamenii ne admirau, intrau in vorba cu noi si erau foarte politicosi. T a fost linistit in timpul plimbarilor. Cum ar fi putut sa fie altfel? Doar statea la pieptul meu sau al tatalui si vedea lucruri noi. Chiar si somnul de la pranz si l-a facut de cateva ori in brate la noi.

Asadar, nu vreau sa le laud prea tare, dar sistemele ergonomice chiar sunt binecuvantate cu praf de somn. Cu ele veti avea parte de copii linistiti si fericiti. Atasez cateva fotografii din vacanta noastra la munte pentru a va convinge de cele povestite.

Apropo, v-am mai spus cat de tare ne dorim o boba pe care sa o folosim cu scaritele din dotare?

Leave a Reply