Blog de profesor

Jurnal de sarcina- Licurici de septembrie 2013

05.08.2014 · Posted in Jurnal de mamica

Primul pas pe care il face o femeie dupa ce testul de sarcina iese pozitiv este vizita la un medic care sa ii confirme sarcina si sa o asigure ca totul este in regula.
Eu am fost programata pe 21 ianuarie si am asteptat cu sufletul la gura ziua cu pricina. Sotul m-a insotit, ca la fiecare control, de altfel. Era o zi friguroasa, eu aveam emotii. Imi doream sa fie totul bine si sa ma intorc fericita de la control. Aveam emotii si in legatura cu medicul care urma sa imi faca ecografia. Ca orice mamica, ii cautasem numele pe google si pareri de la alte persoane.
Cand am ajuns la cabinet, au disparut emotiile datorita asistentei. Cum m-a vazut, a exclamat:”Iepuras!” Aveam o caciula de blana si un palton bleu( imi aduc si acum aminte). Nu am stat mult la rand. Ecografia nu a fost o experienta placuta, avand in vedere tipul de eco facut la inceputul sarcinii, dar a meritat. Am vazut pe monitor o luminita mica. Era Licuriciul meu. Avea 0,45 cm, iar sacul 1,72 cm. Imediat i-am auzit si inimioara. Aproape ca mi-au dat lacrimile. Piticul meu( nu stiam atunci ca e baiat, desi aveam o presimtire) avea 6 saptamani si o zi, iar data probabila a nasterii a fost 14 septembrie 2013. Am primit fotografiile la imprimanta, cu tot cu detaliile despre bebe.
Doctorita mi s-a parut foarte serioasa. Mi-a spus ca avem de parcurs un drum lung impreuna, m-a asigurat ca totul este bine si mi-a cerut( indirect) sa fiu si eu la fel de serioasa si sa o ascult. De asemenea, a mentionat ca putem discuta despre orice, ca ii pot pune orice intrebare si ca e bine sa ii spun tot ce ma framanta( inclusiv dava sunt probleme financiare- ca sa ma cheme mai des la spital). Mi-a facut o lista cu intalnirile pe care le considera obligatorii si detaliile despre fiecare in parte( pentru ce urmeaza sa ne vedem
atunci). De asemenea, am primit si o lista pentru analize. M-a chemat la un nou control peste doua saptamani, cu rezultatul analizelor si pentru a vedea daca sarcina va evolua. In saptamana a opta am revenit la cabinet. Analizele erau in regula, iar bebelusul meu deja crescuse. Se puteau vedea cu usurinta doua parti( capul si corpul). Controlul de la opt saptamani nu l-am mai platit.
Doctorita care mi-a urmarit sarcina se numeste Titianu Monica. Probabil sunt si acum persoane care cauta informatii despre dumneaei. E un medic caruia ii voi fi recunoascatoare toata viata pentru ca m-a ajutat sa il aduc pe Licurici sanatos pe lume. M-a ascultat mereu, mi-a raspuns la toate intrebarile, m-a sfatuit. Iar cabinetul privat la care am mers in perioada sarcinii se numeste Ars Medica( Iasi).
Dupa controlul de la opt saptamani urma sa ne intalnim la spital pentru dublu test … Fiecare perioada intre ecografii imi dadea mari emotii.

Leave a Reply