Blog de profesor

Fă-ți timp pentru sănătate!

Timpul ne presează mereu și găsim întotdeauna scuze pentru a nu ne ocupa suficient de sănătate. O altă problemă o reprezintă banii. Niciodată nu ajung. Totuși, sănătatea nu are preț. Am înțeles mai bine acest lucru când în viața mea a apărut o minune de Licurici, băiețelul meu de 8 luni. Pentru el sunt datoare să mă îngrijesc de mine, de sănătatea mea. Visez să îl văd mare, să mă bucur mulți ani de zâmbetul lui, de căldura ochilor, de îmbrățișările calde și de neprețuitul “mama”. Pentru că știu ce înseamnă să crești fără un părinte, nu vreau ca el să treacă prin așa ceva. Avem atât de multă nevoie unul de celălalt, încât sănătatea trebuie pusă pe primul loc.

medis 2

Invitația de a deveni ambasadoare a campaniei împotriva cancerului de col uterin, campanie inițiată de Centrul Medical Medis, mi-a reamintit cât de neglijentă și inconștientă am fost înainte de a rămâne însărcinată. Nu am făcut analize în prealabil, sperând doar că totul va fi bine. Nu recomand nimănui să facă așa cum am făcut eu. Am trecut printr-un stres de nedescris până în momentul in care am ajuns la medic și m-am convins că suntem bine amândoi.
Situația din țara noastră este tragică. Șase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, această boală reprezentând
a doua cauză a mortalității după cancerul mamar. Alege ca tu să nu fii una dintre ele! Informează-te și ai grijă de sănătatea ta! Este un dar ce trebuie prețuit. Prezintă-te anual la medicul ginecolog pentru a face un test Babeș-Papanicolau. Este o procedură simplă, nedureroasă și care îți poate salva viața. Simptomele bolii nu se manifestă decât atunci când este prea târziu. Alege să rămâi fiica grijulie, prietena de nădejde, soția iubitoare sau mama mult iubită. Ai grijă de tine, dar și de celelalte femei din viața ta. Transmite-le și lor cât de important este testul pentru depistarea cancerului de col uterin. Fii și tu ambasadoare a sănătății!
Eu am găsit medicul ideal. Așadar, jena și teama unui control ginecologic vor fi înfrânte de dorința puternică de a trăi sănătoasă alături de cei dragi. Alege și tu să NU fii una dinte cele șase femei care mor zilnic în România din cauza cancerului de col uterin! Alege viața!

Leave a Reply