Blog de profesor

Suportul buclucas

01.29.2014 · Posted in Din viata de zi cu zi

Anul trecut am avut parte de un Craciun inedit. Nu ma refer la faptul ca l-am petrecut in trei si ca, din acest punct de vedere, a fost cel mai frumos de pana acum.

Ca orice familie normala, ne-am dorit sa avem un bradut pe care sa il impodobim, dupa datina, cu cele mai frumoase ornamente. Zis si facut. De cativa ani, avem un brad artificial pe care il folosim. Acesta s-a plimbat prin diferitele locuri in care am stat in chirie. Dupa ce treceau sarbatorile, il duceam la tara pentru a economisi spatiu. Asta am facut si la inceputul anului 2013, dar la jumatatea lunii decembrie am rugat-o pe mama mea sa ni-l aduca. Pentru ca, de-a lungul anilor, am dus o multime de lucuri la tara, de nu mai are saraca femeie loc pentru ale ei, nu a gasit si suportul bradului(ma refer la piciorusele acelea din plastic). Am tot rugat-o sa il caute, am incercat si noi sa il gasim in apartament, dar fara vreun succes. Astfel se face ca, in Ajunul Craciunului, noi nu impodobisem inca bradutul. Sotul, ca niciodata, era tare afectat pentru ca nu ii poate arata lui T cum arata un pom de Craciun impodobit. Era curios de reactia pe care o va avea la vederea instalatiei si a globuletelor si dorea sa il bucure.

Am cautat solutii: la magazinele din parc am intrebat de brazi artificiali, de suport pentru ei. Nimic! Pe la ora 17 a decis sa mearga in Kaufland, dar a omis sa consulte programul de sarbatori si era inchis cand a ajuns. Trecuse si prin piata in drum spre Kaufland si gasise vanzatori dispusi sa dea brazi inalti si frumosi cu 10 lei. Insa aveam aceeasi problema: suportul…De la Kaufland a luat un taxi spre Carrefour.A ajuns cu 10 minute inainte de inchidere, dar parca dadusera turcii prin magazin. Nici urma de brazi…S-a intors dezamagit acasa si am cautat impreuna o solutie. Nu a trecut mult timp si mi-a venit o idee. Aveam o galetusa marisoara in care fusesera masline. L-am trimis pe sot pe inserate sa aduca pamant din spatele blocului. Am asezat frumos bradul in galetusa si da-i cu pamant. Dupa ce l-am impodobit, nici nu se mai vedea ca nu are suport special. Astfel, am putut si noi sa il asteptam pe Mosul, cu bradutul impodobit.

Cum ni se intampla de obicei, dupa cateva zile a sunat mama mea si ne-a anuntat ca a gasit suportul buclucas. Am avut parte de  o intamplare amuzanta in prag de Craciun.Daca altii faceau de mancare sau umblau de colindau pe la casele oamenilor, al meu sot sapa ca sa putem impodobi bradul.

One Response to “Suportul buclucas”

  1. Tare ideea asta cu galetuta de masline, nu cred ca imi trecea prin cap o asemenea solutie geniala :)

Leave a Reply