Blog de profesor

Grania…granini…granita…

10.28.2013 · Posted in Din viata de zi cu zi

Se spune ca hormonii o iau razna in sarcina, ca ai pofte, ca uiti usor unele lucruri, etc. Eh, multe se mai spun! Nu prea am bagat in seama lucruri de genul acesta pana nu le-am trait pe pielea mea. Saptamana trecuta am constatat ca ma bulverseaza denumirea unor produse si ca oferta e atat de mare, incat memoria mea nu mai face fata.

Intr-una din seri, am coborat pana in parc pentru a savura o prajitura la cofetaria Charlotte din Piata Voievozilor. Desi preturile sunt cam piperate, produsele sunt foarte bune, iar tati s-a hotarat deja sa comande tortul pentru bebe de la ei. Dupa ce am stat la terasa si ne-am uitat in meniu, am hotarat sa intram in cofetarie ca sa vedem si produsele. Nu stiam ce sa alegem doar uitandu-ne la denumiri si ingrediente. Ajunsi acolo, am ochit niste prajituri si ne-am asezat la masa. Tipa care ne-a servit a intrebat daca vrem ceva de baut. Vazusem pe lista de afara un suc care incepea cu “g” si am raspuns si eu ca vreau un suc grania…Fata a facut ochii mari cat cepele si s-a uitat bulversata la mine. M-a corectat, intrebandu-ma daca de granita e vorba…O fi din ala cum zice ea! I-am spus ca da si am ales sa fie de mere verzi. Dupa ce a plecat, am inceput sa rad singura pret de cateva minute bune. Nu ma puteam opri… Mi-am amintit ca grania e sortiment de faina. Asta e! Trebuie sa ma inteleaga. Am inceput sa uit multe de ceva vreme incoace.

Si daca am laudat cofetaria pentru produsele foarte bune, trebuie sa ii acord si un minus. In alta zi am cerut limonada cu menta pentru ca imi era pofta, iar cea cu menta este preferata mea. Abia asteptam sa o beau. Dupa ce am asteptat-o cu sufletul la gura, a venit o tipa si mi-a pus paharul pe masa, spunandu-mi ca spera sa nu fie vreo problema, dar menta nu mai au. Normal mi se parea sa ma intrebe daca mai doresc limonada respectiva, avand in vedere ca i-am cerut cu menta. Poate nu beau deloc fara… Sau poate chiar imi era pofta de una cum am cerut..Si asa am baut o limonada la 7 lei…fara menta, iar pofta mea nu s-a potolit inca.

 

One Response to “Grania…granini…granita…”

  1. Cred ca am patit de cel putin 10 ori sa nu aiba un produs si sa-l inlocuiasca cu ce vor ei, cam aiurea, am vazut in piata menta, la o babuta

Leave a Reply