Blog de profesor

Cainele-detector de prosti si betivi

10.26.2013 · Posted in Din viata de zi cu zi

Nu de mult timp m-am mutat in cartierul Alexandru, intr-un apartament cu doua camere. Nu mai aveam suficient loc in garsoniera in care locuiam in Pacurari si m-am gandit ca, odata cu venirea lui Teo, lucrurile se vor schimba foarte mult si vom avea nevoie de mai mult spatiu. Chiar daca apartamentul este nedecomandat si nu foarte mare, totusi parca am mai mult loc in care sa ma desfasor. Pot profita la maxim de bucatarie, desi conditia fizica nu imi mai permite.

Primele zile petrecute in Alexandru mi-au adus cativa nervi. In primul rand, apartamentul mi se pare cam departe de statie pentru ca fac pana acolo in jur de 15 minute. Sper ca dupa ce nasc sa ma misc mai repede. In al doilea rand, primele cumparaturi din Billa mi-au lasat un gust amar. Se stie ca preturile sunt un pic mai mari decat in alte supermarketuri, dar e cel mai apropiat de noi. Pe primul bon de cumparaturi am constatat ca mi se trecusera doua iaurturi in loc de unul. Nu m-a deranjat foarte mult faptul ca am platit cativa lei in plus, dar ideea e ca, daca as fi dorit doua iaurturi, doua as fi pus in cos si doua as fi mancat. Nu m-am intors sa cer banii pe care i-am platit in plus, iar sotul a ras de mine toata ziua, spunanadu-mi sa fiu ferricita ca nu am cumparat doua, pentru ca in acest caz era posibil sa ma trezesc ca am platit patru.

In alta zi, intorcandu-ma acasa, prin parc, un caine a inceput sa latre foarte tare la un individ aflat in stare de ebrietate. Namila de doi metri, enervata la culme, a inceput sa alerge si sa tipe la cainele respectiv pentru ca indraznise sa latre la el. Noroc de cativa tineri care au aparat sarmanul animal, pentru ca tipul ar fi fost in stare sa il calce in picioare si sa arunce dupa el cu pietre ca sa il puna la punct. M-a mirat si m-a indignat atitudinea respectiva. Pana la urma, cainele nu era violent si latrase la el doar pentru ca il simtise ca e ….beat. Se spune ca animalele au un simt special si s-a dovedit ca barbatul respectiv nu avea nici maniere si nici minte.

In ultimul rand, ma tot chinui sa ajung in parc, daca tot m-am mutat aproape de el. Insa, ploaia care cade zilnic peste orasul celor sapte coline nu prea imi permite sa imi ating telul. La fel si starea de sanatate, care devine din ce in ce mai subreda, din pacate. Cred ca in aceste ultime saptamani de sarcina voi sta mai mult la pat, dupa indicatiile medicului, pentru ca nu vreau sa pun in pericol nici viata mea si nici pe cea a bebelusului meu. Sper ca urmatoarele zile sa imi aduca mai multe motive de bucurie.

Leave a Reply