Blog de profesor

Despre antreprenoriat de la Alex Cernatescu

02.28.2013 · Posted in Din viata de zi cu zi

Va propun sa cititi mai jos un articol scris de Alex Cernatescu, antreprenor la o agentie interactiva. In acest articol el emite cateva idei despre antreprenoriat.

“Cele mai mici schimbari de atitudine pot aduce cele mai mari satisfactii, atat personale cat si profesionale.
Scriu acest articol la limita dintre cele doua pentru ca stim cat de mult sunt legate, mai nou ☺.

Sper sa va fie util.

1) De astazi nu mai faceti nimic cu jumatate de masura! – “Work hard, play hard”

De ce majoritatea oamenilor nu iau lucrurile in serios – atat “joaca” – adica distractia, relaxarea, pauza – dar mai ales munca, job-ul sau task-ul la care lucreaza?

Oare e asa greu de inteles ca a sta intr-o stare de mediocritate semi-confortabila, semi-satisfacatoare nu face decat sa fie o mare gaura neagra pentru timpul, si asa foarte limitat, al fiecaruia?

Eu am un principiu pe care vreau sa il impart cu voi si il recomand cu drag – WORK HARD, PLAY HARD.

Asta inseamna ca daca ne distram, ne distram cu adevarat, ne decuplam cu adevarat, traim cu adevarat momentul dar si cand avem ceva de facut NU NE OPRIM PANA NU LIVRAM 150%.

De ce ai vrea sa faci totul pe jumatate?

De ce sa te distrezi pe jumatate in timp ce te gandesti la job si iti faci griji si de ce sa muncesti cu jumate de inima cu gandul la o pauza?

Mediocritatea UCIDE TIMPUL – iar timpul e singurul lucru care e putin si se consuma repede asa ca : WORK HARD, PLAY HARD !

2) De astazi nu va mai comparati cu ALTI OAMENI! – Singurul pe care trebuie sa il intreci azi esti tu de ieri, iar maine tu de azi.

Sistemul tau de valori nu trebuie sa se intersecteze cu comparatia cu alti oameni, prieteni, inamici sau orice ar fi ei.

Singurul KPI al tau ar trebui sa fii tu si evolutia ta pe axa timpului.

Ai evoluat sau nu cate putin in fiecare zi? Acesta ar trebui sa fie singurul stres sau test la care sa te supui.

Si mai interesant este daca reusesti sa ai un sistem de valori total nematerialist ;)

Cum ar fi ca toti sa alerge dupa bani si tu sa alergi doar dupa ceea ce conteaza? Think about it.

3) De astazi nu mai ascultati pe nimeni care va zice ca “nu se poate”!

Singurul lucru care sta intre tine si sopul tau – profesional , personal etc- este acea imensa scuza in baza careia crezi ca nu poti , iar acea scuza e ALIMENTATA DE OAMENII NEGATIVISTI DIN JURUL TAU.

Aveti nevoie sa aveti in preajma voastra oameni care SA VA DEA O PALMA POZITIVA si sa va incurajeze SA NU CEDATI ORICE AR FI atunci cand vreti sa cedati sau sa renuntati la visul vostru.

E foarte usor sa darami visele cuiva cand nu ai vise proprii, e foarte usor sa dai sfaturi cuiva care vrea sa se ridice si sa gasesti 1.000 de motive pentru care nu poate.

Apropo, daca cumva sunteti pe partea cealalta a baricadei, de astazi incepeti sa incurajati pe cineva.  Ii veti face si lui un bine dar, cel mai important, va veti auzi chiar voi. Nu?

Pana la urma, pentru a crede  in oameni trebuie mai intai sa crezi in tine.”

 

Acesta este articolul despre antrepenoriat cu Alex Cernatescu. De ce imi place? Pentru ca transmite un sfat util, pentru ca ne indeamna sa avem incredere in noi si sa facem mereu ceea ce simtim, pentru ca ne ridica moralul si pentru ca ne invata cum ca eliminam negativismul din viata noastra, facand loc atitudinii pozitive.

 

Leave a Reply