Blog de profesor

Fericire …

01.04.2013 · Posted in creatii literare ale elevilor

Sunt eu oare fericita?

Fericirea este un sentiment pe care fiecare dintre noi doreste sa-l cunoasca. In cautare ei, luptam cu toate fortele noastre impotriva tristetilor, necazurilor si a obstacolelor vietii de zi cu zi.

Un copil este fericit atunci cand este inconjurat de toata dragostea ce i-o pot oferi doi parinti iubitori. Parintii, la randul lor, sunt fericiti cand copiii lor sunt buni, ascultatori si, mai ales, sanatosi.

Nimic nu este mai important decat fericirea. Ea imbraca infinit de multe forme. Multi oameni isi gasesti fericirea spiritual,  se gasesc fericiti doar alaturi de Dumnezeu. Nu stiu daca aceasta ar fi fericire sau este diar un sentiment de bine pe care-l incearca stiindu-se protejati in Casa Domnului.

Atunci cand esti prea realist, nu cred ca poti fi fericit. Viata este grea si fericirile sunt putine in comparatie cu necazurile care ne coplesesc uneori. Micile bucurii pe care ni le rezerva viata se pot numi fericire, dar, de fapt, ele nu sunt nimic altceva decat drumul spre marea fericire pe care unii nu o gasesc niciodata. Fericirea poate fi gasita in dragoste. Oamenii simpli sunt fericiti chiar si atunci cand li se indeplinesc doar nevoile materiale.

Cand eram mai mica, ma simteam fericita cand primeam jucarii noi. Acum sunt fericita cand iau note mari sau realizez ceva important. De fapt, nu stiu daca sunt fericita, dar toate acestea imi creeaza o stare de bine, de bucurie.

Oricum ar fi, eu sunt un adevarat explorator al fericirii. Caut fericirea, sperand sa o pot gasi candva si sa strig, cat voi putea sa strig de tare: Sunt un om fericit!!!

Mia-Elena Gheorghiu

 

Leave a Reply