Blog de profesor

Toamna

12.22.2012 · Posted in creatii literare ale elevilor

Toamna, in caleasca de frunze moarte, cu rochia ei de culoare ruginie, domina intreg tinutul. Soarele se acunde printre norii plumburii, iar cateva raze se strecoara printre ei si mangaie lacul cu apa rece ca gheata, pe care plutesc cateva frunze ca niste barcute, in timp ce altele admira peisajul agatate inca de crengile copacilor, iar dinspre miazanoapte se simte o usoara batere de vant.

Padurea s-a imbracat intr-o platosa de arama, pregatindu-se pentru noptile lungi si zilele umede si reci ce vestesc apropierea iernii. In gradina, bruma apleaca florile gingase spre iarba ofilita. Lunca, care parca mai ieri era impodobita cu tot soiul de flori care-ti luau ochii datorita culorilor vii, invelita cu iarba de un verde stralucitor, acum pare ruginita. Pomii, incarcati cu roade, par ca ar avea ramurile impodobite cu lumina si culoare. Acum nu se mai aud trilurile vesele ale pasarelelor care se luau la intrecere prin desisul frunzisului. Toate animalele s-au adapostit in culcusul lor pregatit cu multa munca in timpul verii, in timp ce pasarelele mai grabite au plecat spre tarile calde, pentru a se intoarce la noi in primavara.

Iata ca, timizi, isi fac prezenta si fulgii de nea, semn ca iarna e destul de aproape. Mai curand decat ne-am fi asteptat, toamna isi va lua ramas bun si ii va lasa locul surorii sale mai mari, iarna.

Roxana Carabus, clasa a VII-a A

 

Leave a Reply