Blog de profesor

Subiecte Simulare Evaluarea Nationala-decembrie 2012(Iasi)

12.11.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

Astazi, in judetul Iasi,  s-a sustinut simularea Evaluarii Nationale  la Limba si literatura romana pentru elevii care sunt in ultimul an de gimnaziu.

Dupa cum banuiam, la prima parte li s-a dat un text liric. Si, din nou, am banuit ca va fi despre iarna. Nu de alta, dar aceasta a pus in ultimele zile stapanire peste intreaga tara, iar zapada si-a facut aparitia, spre deliciul copiilor.

Textul nonliterar( un articol de pe www.adevarul.ro despre Povestea bradului de Craciun) mi s-a parut frumos si accesibil, ducandu-te, mai degraba, cu gandul la vacanta, decat la un examen. S-a tinut cont de planificare si de programa, subordonatele neaparand inca printre cerintele testului, fiind insa inlocuite de raporturile sintactice la nivelul frazei.

Cele doua compuneri pe care elevii au trebuit sa le realizeze au presupus exprimarea opiniei in legatura cu semnificatia titlului poeziei date si realizarea unei scurte naratiuni despre o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zi de Craciun. Sper ca dragostea copiilor pentru aceasta sarbatoare sa le poarte noroc, iar acestia sa obtina note mari.

S-au strecurat si cateva greseli de tehnoredactare, unele cuvinte fiind unite intre ele. Atasez si baremul, precum si borderoul de corectare. Asa am facut rost de subiect…colorat si scris…Sper sa se inteleaga textul :)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply