Blog de profesor

Simulare Evaluarea Nationala (decembrie 2012)

12.01.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

In aceasta luna va avea loc prima simulare a Evaluarii Nationale pentru elevii claselor a VIII-a din toata tara. In zilele de 11 si 13 decembrie 2012, in toate unitatile cu elevi de clasa a VIII-a, se va desfasura activitatea de simulare a probelor scrise la Limba si literatura romana(11 decembrie) si Matematica(13 decembrie).

Conducerea unitatilor scolare va desemna cadrele didactice care vor asigura supravegherea. Evaluarea lucrarilor se va face de catre profesorii scolilor, indiferent de calificare si chiar daca au rude in examen. Se vor face demersuri pe langa scolile invecinate pentru a asigura al doilea profesor evaluator, acolo unde nu exista decat unul.

Elaborarea subiectelor se face la nivel judetean. In zilele de 11 si 13 decembrie, la ora 08:00, pe severul FTP al I.S.J. se posteaza fisierul cu subiecte.  In ziua probei, la ora 09:45 se posteaza pe serverul FTP un fisier ce contine parola pentru dezarhivarea subiectului. Probele se vor desfasura in intervalul orar 11:00-13:00. Elevii vor fi primiti in sali de la ora 10:00 pana la ora 10:30 pe baza unul act de identitate. In zilele de 11 si 13 decembrie, la ora 12:30 se vor posta pe serverul FTP al I.S.J. baremul si borderoul de corectare.

Notele obtinute de elevi la simulare vor fi aduse la cunostinta parintilor pana joi, 20 decembrie 2012. Nu se admite reevaluarea lucrarilor(nu se admit contestatii).

Informatiile au fost preluate din Procedura privind transferul subiectelor si desfasurarea simularii la Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a VIII-a, primita de la Inspectoratul Scolar Iasi.

Leave a Reply