Blog de profesor

S.O.S. Planeta, in pericol!

12.29.2012 · Posted in creatii literare ale elevilor

De ce toata lumea se plange ca Terra a ajuns o groapa de gunoi? Ea nu a fost asa dintotdeauna. Noi am adus-o in stadiul acesta si acum dam vina unii pe altii!

Oamenii se imbolnavesc, animalele mor, planeta se usuca … De ce? Pentru ca noi nu am invatat ce este reciclarea, nu stim sa fim ECO! O parte poluata a planetei arata cam asa: ape murdare, aer irespirabil, munti de gunoaie cat vezi cu ochii … Apoi suntem invidiosi pe ceilalti care traiesc in acea parte curata a planetei, cu aer proaspat. S.O.S.! Salvati-va planeta-mama, caci si ea ne va salva! Merita ca fiecare dintre noi sa planteze cate un copac si sa arunce gunoaiele in locuri special amenajate. Lupta pentru a mentine o planeta curata nu e grea, ca doar o facem pentru viata noastra, a tuturor!Nu-i asa?

Multi oameni spun: “Ce conteaza daca am aruncat un pet, e doar o bucata de plastic.” Cu aceasta atitudine vom muri mai repede. Terra ne ofera hrana si toate conditiile necesare vietii. Dar noi, noi ce-i oferim? Ii “daruim” zilnic mormane de gunoaie si o sufocam, defrisam paduri intregi si degradam solul care ne hraneste. Oare sa fie un schimb pe masura? Eu cred ca nu!

Daca am face cu pasi mici lucruri bune pentru planeta, am face lucruri bune pentru noi. Este revoltator gestul unora care arunca gunoaie la-ntamplare, si tot atat de scandaloasa atitudinea altora carora le e greu sa se aplece si sa culeaga un pet pentru a-l alatura materialelor reciclabile. Nu uitati: daca salvati Terra, va salvati pe voi insiva!

Roxana Carabus, clasa a VII-a A

 

One Response to “S.O.S. Planeta, in pericol!”

  1. mamicamea.ro says:

    Este necesar sa implementam copiilor notiuni de ecologie si dragostea pentru planeta, sa aiba grija de ea, daca evoluam in ritmul actual nu stiu pentur cate generatii va mai fi locuibila aceasta planeta, consumam resurse si poluam intr-un ritm prea rapid, si planeta nu are timp sa se regenereze

Leave a Reply