Blog de profesor

Copilaria

12.29.2012 · Posted in creatii literare ale elevilor

Cred ca toata lumea a fost uimita de lumea inconjuratoare atunci cand, pentru prima data, a iesit din camera cu cei patru pereti tapetati cu masini si papusi, din camera unde jucariile dominau totul in jurul nostru, nascocind un taram mirific. Iesind din acea camera a pacii, am dat peste zbuciumul oamenilor, pe care am privit-o, prima data, de dupa perdeaua caruciorului unde leneveam pe jumatate adormita, asteptand sa vad unde voi ajunge, fiind purtata de acel nou si minunat mijloc de transport.

Pe mine acest eveniment m-a impresionat in mod deosebit, privind cu ochii plini de raze de entuziasm, si m-am bucurat nespus in prima zi cand, cu picioarele tremurande, m-am indreptat spre copiii din strada spre care mergeam spre a ma imprieteni.

Imi mai amintesc zilele cand, somnoroasa, cu ochii buimaciti de somn, ma plimbam prin casa pentru a ma pregati pentru o noua zi la gradinita, unde expresia “este pentru prima data cand fac acest lucru” am spus-o si eu, dar a stat pe buzele tuturor. Aici am lucrat in echipa, aici desenele noastre erau puse la expozitie, aici am devenit actori in scenete, jucand rolurile unor personaje indragite de noi. Si toti eram la fel: bucurosi, fericiti, entuziasmati, imbufnati, uimiti si voiosi.

Catalina Buzdugan, clasa a VI-a

 

Leave a Reply