Blog de profesor

Comuna mea

12.29.2012 · Posted in creatii literare ale elevilor

Imi iubesc comuna pentru ca este locul unde am vazut lumina zilei si am copilarit. Este locul in care ma simt in largul meu si, chiar daca nu se deosebeste cu mult de altele din zona, cu siguranta ca si ceilalti locuitori sunt mandri de ea, fiindca este incarcata de un farmec aparte. Daca strabati comuna Dumesti de la un capat la altul, vei observa ca oamenii au o amabilitate iesita din comun, ca stilul rustic al plaiurilor si al vietii cuprinde locul care-ti creeaza impresia ca traditiile ancestrale sunt pastrate cu sfintenie de generatii la rand.

Nimic din ceea ce se intampla in comuna mea nu este intamplator. Cu totii punem suflet in ce intreprindem si actionam. Suntem o comunitate de oameni ambitiosi si mandri ca-i apartinem. Pe unde mergi, intalnesti oameni foarte harnici, muncitori, simpli si foarte placuti la vorba, de la care poti afla multe povesti despre cei care au fost si despre faptele lor incredibile, despre inceputurile vietii pe aceste plaiuri stravechi. O zi din viata comunei este una obisnuita, cu activitati cotidiene in urma carora apare mereu cate ceva nou.

Imboldul meu launtric este sa cred intr-un viitor cat mai bun al comunei mele si stiu ca, orice as face si oriunde pasii ma vor purta in viata, ma voi intoarce si imi voi aminti cu dragoste ca aici am invatat sa traiesc, sa sper, sa iubesc si sa fiu Eu. Sunt mandra de comuna mea natala si am de gand sa o fac si pe Ea mandra de mine!

Ana-Maria Costica, clasa a VII-a A

 

Leave a Reply