Blog de profesor

Cartea – o comoara

12.29.2012 · Posted in creatii literare ale elevilor

A cunoaste o carte semnifica sa o descoperi cu adevarat, sa intri in lumea personajelor, sa pasesti in taramul fictiunii.

A iubi o carte nu inseamna sa-ti placa numele sau coperta ei. Astfel nu te va putea ajuta niciodata si nu iti va raspunde la intrebarile pe care le ai. Sa iubesti o carte, sa iti placa, inseamna sa o cunosti, sa-i descoperi continutul, sa te faca sa o citesti iar si iar, sa te faca sa intri in taramul unde totul este posibil, sa te imprietenesti cu personajele si sa iti doresti sa fii in locul lor, sa-ti doresti sa traiesti in lumea lor, lume in care sa ai propria poveste si in care sa fii eroul principal. O carte te poate ajuta in viata, te poate invata lucruri utile si iti poate arata calea cea buna. Citind-o, poti trai sentimente pe care nu le-ai descoperi altfel, ci numai patrunzand in lumea personajelor de hartie. Daca citesti o carte din proprie initiativa, ea iti poate umple sufletul. Daca cineva te obliga sa o faci, e posibil sa nu-i poti descoperi tainele pentru ca lectura ta va fi superficiala.

O carte nu trebuie sa stea in biblioteca, nedeschisa si prafuita, ci trebuie sa fie deschisa in mintea si in sufletul tau si de abia atunci iti va fi de folos. E bine sa inveti la tinerete, ca sa ai la batranete invatatura si cultura.

Cartea e o comoara, iar intelepciunea este cheia ei.

Roxana Carabus, clasa a VII-a A

 

Leave a Reply