Blog de profesor

Bucuria se gaseste in lucrurile marunte

12.23.2012 · Posted in Concurs

Sunt atatea lucururi in jurul nostru care ne fac zi de zi sa zambim fara macar sa constientizam bucuria pe care ne-o provoaca! Sunt atatea aspecte marunte din existenta noastra care ne fac sa speram intr-o lume mai buna, care ne fac sa credem in noi si in cei din jurul nostru, fara ca noi sa le dam importanta.

Ne-am invatat sa ne plangem mereu ca ne lipseste una sau alta, ca nu avem cele mai luxoase masini sau haine de firma, fara sa ne gandim ca ceea ce noi consideram inutil in viata noastra pentru altii ar putea reprezenta intregul univers. Ne-am invatat sa ne dorim din ce in ce mai multi bani, ca si cum intreaga noastra existenta s-ar invarti in jurul acestora. Am uitat sa privim catre semenii nostri si sa ne iubim aproapele, asa cum ne-a indemnat Dumnezeu. Am uitat de cei saraci, de bolnavi, de cei care nu au cu ce sa isi hraneasca proprii copii, de micutii abandonati in spitale, de batranii uitati de familii si de toti ceilalti in azile. Am devenit noi insine saraci…cu duhul.

De fiecare data cand vad oameni sarmani, oameni care simt ca nu mai au cui se ruga pentru o viata mai buna, lacrimi amare imi curg pe obraz. Si de fiecare data ma consider vinovata ca nu ii pot ajuta. Dar daca am putea-o face? Daca am putea aduce un zambet pe chipurile celor mahniti de soarta, daca am putea aduce o alinare in sufletele celor uitati de lume in acest univers ostil?

Din fericire, exista printre noi oameni cu initiativa, cu credinta in Dumnezeu, oameni cu suflet mare, care incearca sa stranga in jurul jor alti oameni inimosi, cu ajutorul carora sa infaptuiasca MINUNI! Despre un astfel de om am ales sa va vorbesc astazi. Este vorba despre Anda! O persoana pe care nu o stiu de mult timp si pe care am intalnit-o datorita unul alt om minunat care ne da sperante intr-o lume mai buna, dar pe care am impresia ca o cunosc dintotdeauna. In Anda am descoperit un om minunat, o mama,o sotie si o nasa exceptionala, un foarte bun jurnalist si om din online cu niste calitati remarcabile. Ea este cea care a continuat in Iasi campania Globuri cu suflet, campanie ce a avut un real succes si care a facut posibil ca, ieri, Mos Craciun sa ajunga incarcat de daruri la circa 100 de copii din Lunca Rates, copii ce isi pierdusera speranta ca mosul ar putea poposi si in satul lor. Ceea ce a reusit Anda sa faca nu este usor. A sensibilizat o multime de oameni care s-au implicat in campanie si care au oferit din putinul lor si celorlalti. Ne-a amintit ca suntem OAMENI IN FIECARE ZI si ca orice fapta buna isi primeste rasplata din bucuria pe care o provoaca. Ne-a amintit sa fim mai buni, sa ne gandim la cei de langa noi si ne-a convins sa ne implicam. Ajutorul pe care am reusit sa il ofer alaturi de sotul meu acestor copii nevoiasi nu este unul urias, insa bucuria infaptuirii este enorma. Iar toti cei care s-ar putea simti descurajati de faptul ca ceea ce pot oferi nu este suficient, trebuie sa stie ca orice ajutor conteaza!

Tot Anda este cea care a initiat si o campania de ajutorare a Alexandrei-Denisa, fetita fluture, a carei boala este crunta. De asemenea, tot ea este cea care a anuntat ca vinde spatiul pe blogul sau pentru a salva o viata, pe cea a Alexandrei, un alt copil minunat, bolnav de leucemie. Viata Alexandrei este acum in mainile lui Dumnezeu, dar ajutorul pe care Anda l-a oferit alaturi de toti cei care s-au implicat in campanie nu a fost in zadar. Fetita a ajuns in cele din urma in strainatate pentru a incerca sa fie tratata si nu a simtit nici pentru o clipa ca a fost abandonata. A avut langa ea o familie minunata si oameni care s-au oferit sa o ajute.

De asemenea persoane avem nevoie printre noi pentru a ne reaminti mereu ca putem fi OAMENI IN FIECARE ZI si care ne fac sa credem intr-o lume mai buna. Pentru ca este un adevarat erou, am ales sa vorbesc despre Anda in acest articol care participa la campania organizata de Blogal Initiative in colaborare cu Coca Cola, o companie care demonstreaza an de an ca este in asentimentul celor care vor sa infaptuiasca fapte bune, fapte care sa umple de bucurie sufletele celor nevoiasi. De aceea, cei de la Coca Cola au trimis in cele mai importante orase din tara un automat care a primit cu colinda pe toti cei care au dorit sa o faca. Aparatul a cuantificat intensitatea cu care a cantat fiecare grup de colindatori si a transformat-o in donatie catre o cauza buna. Daca esti din Oradea, inseamna ca mai ai timp sa infaptuiesti miracole. Da o fuga pana la Plazza Mall si colinda pentru o cauza buna la aparatul Coca Cola. Efortul nu iti va fi nerasplatit. Alaturi de bucuria sufleteasca pe care o vei avea, Mosul te va astepta cu tolba plina de sticle cu Coca Cola!

Automatul a trecut si prin Iasi, iar Anda nu putea sa lipseasca de la acest eveniment.( Va spuneam eu ca-i un om minunat!) Alaturi de familie, prieteni, bloggeri a colindat pentru o cauza nobila. Mai jos aveti dovada.

Acest articol participa la campania organizata de Blogal Initiative in colaborare cu Coca Cola. Daca articolul meu va fi apreciat de catre juriu si va fi sa castig unul dintre cele trei premii ( 100 de euro  care vor fi donati pentru o cauza buna), voi alege un caz alaturi de eroul meu. Cred ca este una dintre cele mai interesante campanii pentru ca, oricine ar castiga, premiul va urma drumul unei cauza nobile. Mult succes tuturor si…Amintiti-va sa pretuiti lucrurile marunte din jurul vostru, cele care va aduc bucurie, pentru ca le veti cunoaste valoarea abia dupa ce le veti pierde. Amintiti-va sa pretuti persoanele valoroase pe care le aveti langa voi.  Si, vorba Andei, nu uitati sa fiti OAMENI IN FIECARE ZI!

 

5 Responses to “Bucuria se gaseste in lucrurile marunte”

  1. Felicitări și Sărbători Fericite !

  2. sarbatori frumoase !

Leave a Reply