Blog de profesor

Apasa CLICK si BringMeBack!

12.27.2012 · Posted in Concurs

Din cauza stresului, a neglijentei, a neatentiei, se intampla de multe ori sa pierdem obiecte valoroase, aceste pierderi dandu-ne mari batai de cap. Nici nu ne dam seama uneori cat de folositoare ne sunt anumite lucruri. Abia dupa ce le-am pierdut, constatam semnificatia lor.

Dar ce te-ai face daca ti-ai pierde portmoneul cu acte? Ai bate o multime de drumuri pentru altele noi, ai consuma timp si nervi, in cazul in care nimeni nu ti le-ar returna. Si, sa fim seriosi, se intampla destul de des ca o persoana sa isi piarda actele, fara a putea sa si le recupereze.

Dar daca ti-ai pierde laptopul sau tableta, ori chiar smartphone-ul, obiecte in care ai stocat informatii utile si de care depinzi, obiecte care te ajuta si de pe urma carora iti castigi existenta? Si nu ma refer aici la acele persoane care folosesc obiectele mentionate ca pe un moft, utilizandu-le doar pentru retelele de socializare, ori pentru divertisment. Ma refer la acele persoane care muncesc folosind asemenea gadgeturi. Ce ne-am face noi, bloggerii, fara ele? Inainte sa primesc cadou un smartphone, nu realizam cat de util imi va fi. Insa acum am devenit dependenta de el si nu mi-as imagina viata fara ajutorul acestuia.

Inainte de a trece prin cateva intamplari neplacute, nu eram atat de atenta cu lucrurile mele. Viata mi-a dat o lectie dura din care am invatat ca e mai bine sa fii precaut, decat sa suferi cand faptul este consumat. Cand eram studenta, in drum spre facultate, un tip mi-a taiat rucsacul de panza si mi-a furat telefonul … primul meu telefon de care ma atasasem si caruia ii spuneam Copilul. Mai apoi, o agentie imobiliara a incercat sa ne fure cei 1000 de euro pe care ii dadusem drept avans pentru o casa ce nu a mai fost cumparata. Nu s-a rezolvat decat dupa ce am apelat la OPC. Totul a culminat cu cei 12000 euro pe care i-am dat unui unchi in urma cu trei ani si despre care nu a mai pomenit nimic nici pana in momentul de fata.

Nu stiu daca sunt cele mai bune exemple, dar sunt cele mai dureroase pierderi materiale cu care ne-a “bucurat” soarta. Toate m-au determinat sa fiu mult mai atenta cu bunurile, respectiv banii mei.

Si pentru ca pierderile sunt inevitabile, oricat de atenti si grijulii am fi, este bine sa apelam la un serviciu inovator pentru recuperarea acestora. Multe lucruri pierdute nu pot reveni la stapanii lor pur si simplu, pentru ca cei care le gasesc nu stiu cui sa le inapoieze, ori nu sunt stimulati de primirea unei recompense. Ceea ce pentru ei reprezinta nimicuri (o cheie, o proteza, etc) pentru cei care le-au pierdut sunt importante. Tocmai de aceea trebuie sa fim precauti inainte de toate.

Pentru neglijenta ta nu poti depune plangere in cazul pierderii unui anumit obiect, dar poti apela inainte la serviciul BringMeBack. Acest sistem international de recuperare a bunurilor pierdute a fost gandit in 2011, iar mai apoi aplicat in Germania, Austria, Elvetia sau Italia, cu rate de recuperare de peste 90%.

Este un serviciu util daca v-ati pierdut unul dintre obiecte pe teritoriul Romaniei sau in strainatate. Poti deveni membru gratuit, iar pasii pentru protejarea obiectelor personale sunt simpli. Primul pas consta in marcarea obiectului de valoare cu markerele BringMeBack, dupa care urmeaza inregistrarea codului unic pe site. Persoana ce il va gasi, va fi atentionata de markerul respectiv sa intre pe site, sa introduca acel cod marcat si sa afle recompensa ce i se va oferi pentru inapoierea lui. Ca posesor, poti decide daca iti vei recupera bunul prin intermediul BringMeBack sau direct. Ultimul pas si cel mai important este happy-end-ul: cel in care tu-ti recuperezi obiectul pierdut, iar cel care te-a salvat isi va primi recompensa.

Din punctul  meu de vedere este un serviciu util, care iti ofera posibilitatea de a recupera ceea ce ai pierdut. Doar BringMeBack te face sa strigi EVRIKA atunci cand viata iti joaca feste!

Acest articol participa la campania organizata de BringMeBack in colaborare cu Blogal Initiative.

Leave a Reply