Blog de profesor

Cartea-o comoară

11.07.2012 · Posted in creatii literare ale elevilor

A cunoaşte o carte semnifică să o descoperi cu adevărat, să intri în lumea personajelor, să păşeşti în tărâmul ficţiunii.

A iubi o carte nu înseamnă să-ţi placă numele sau coperta ei. Astfel ea nu te va ajuta niciodată şi nu îţi va putea răspunde la întrebările pe care le ai. Să iubeşti o carte, să îţi placă, înseamnă să o cunoşti, să-i descoperi conţinutul, să te facă să o citeşti iar şi iar, să te facă să intri în tărâmul unde totul este posibil, să te împrieteneşti cu personajele şi să îţi doreşti să fii în locul lor, să-ţi doreşti să trăieşti în lumea lor, lume în care să ai propria poveste şi în care să fii eroul principal. O carte te poate ajuta în viaţă, te poate învăţa lucuri utile şi îţi poate arăta calea cea bună. Citind-o, poţi trăi sentimente pe care nu le-ai descoperi altfel, ci numai pătrunzând în lumea fiinţelor de hârtie. Dacă citeşti o carte din proprie iniţiativă, ea îţi poate umple sufletul. Dacă cineva te obligă să o faci, e posibil să nu-i poţi descoperi tainele pentru că lectura ta va fi superficială.

O carte nu trebuie să stea în bibliotecă, nedeschisă şi prăfuită, ci trebuie să fie deschisă în mintea şi în sufletul tău şi de abia atunci îţi va fi de folos. E bine să înveţi la tinereţe, ca să ai la bătrâneţe învăţătură şi cultură.

Cartea e o comoară, iar înţelepciunea este cheia ei.

 

Cărăbuş Roxana, clasa a VII-a A

 

3 Responses to “Cartea-o comoară”

 1. Buna
  e foarte buna am luat 10 ms:* :*

 2. Cosmina Adelina says:

  Cartea este un izvor de cunostinte . Cartile ne ajute sa intelegem mai bine lumea , dar ne fac si mai sensibili . Desi poate avea o coperta care nu ne atrage , intre filele si paginile sale poate fi ascunsa cea mai mare taina a lumii .
  Revarsarea de iubire si speranta , lumina din suflet ne-o poate aduce chiar si o carte . Prin tainele si invataturile cartilor ne putem rezolva problemele din viata de zi cu zi , asa cum au reusit autorii cartilor . Au invatat din greselile lor sau ale altor oameni , apoi au scris carti .
  Daca nu citesti o carte nu vei afla niciodata secretele pe care le ascunde intre copertile acelea misterioase .

 3. Niculcea Denis says:

  Mersi mult de de cumpuner am luat 10******-* pentru ea.:)) :D

Leave a Reply