Blog de profesor

Probleme de matematica rezolvate pe facebook

10.08.2012 · Posted in Uncategorized

Iata ca, la inceput de an scolar, toti cei care au probleme cu matematica, dar care stiu sa butoneze un calculator, au un ajutor in rezolvarea temelor.
Pe vremea cand eram eleva, nu prea imi placea matematica, desi imi dadeam toata silinta sa o inteleg. Primeam o multime de teme pentru acasa, atat in perioada scolii, cat si in vacante. Daca nu imi iesea rezolvarea unui exercitiu, nu puteam decat sa muncesc mai mult, sa recapitulez notiunile invatate sau, in cazul in care nu-i dadeam de cap exercitiului respectiv, sa ma duc la scoala cu tema…inceputa si neterminata.
Mai tarziu, au aparut culegerile cu raspunsuri oferite la sfarsitul lor. Unii dintre colegii mei copiau rezultatul de acolo, fara sa faca pe caietele lor rezolvarea. Insa, daca nu intelegeai logica exercitiilor respective, degeaba copiai solutia.
Astazi au aparut site-uri care te ajuta sa intelegi anumite notiuni matematice, poti accesa lectii demonstrative si chiar poti trimite pe adresa de mail a profesorului care se ocupa de un astfel de site, enuntul problemei pe care nu ai inteles-o, pe care nu stii sa o rezolvi, si primesti pe facebook, pe pagina site-ului cu pricina, intreaga rezolvare, cu tot cu explicatii.
Unul dintre aceste site-uri este profesorultau.ro, un site in care veti gasi lectii video pentru clasele V-XII, subiecte rezolvate pentru bacalaureat, pentru evaluarea nationala si chiar jocuri matematice. Eu va sfatuiesc intai de toate sa fiti atenti la ore si sa ii intrebati pe profesorii vostri ceea ce nu intelegeti. Insa, un ajutor in plus nu strica niciodata.

Leave a Reply