Blog de profesor

Moft sau necesitate?

10.06.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

Cand ma gandesc la ceea ce ma asteapta in viitorul apropiat sau mai departat(cine stie?), atunci cand voi deveni mamica si voi avea un strumf cu tot felul de pretentii, ma apuca plansul. Am multe colege care au devenit deja mamici si e suficient sa stau in preajma lor si a picilor pe care ii au ca sa imi dau seama ca, din unele puncte de vedere, viitorul nu va fi tocmai roz. Nu ma refer aici la faptul in sine de a avea un copil, care mi se pare o binecuvantare, ci, mai degraba, la costurile pe care le implica meseria de parinte.

Cu siguranta, nu sunt singura care a observat ca strumfii din ziua de astazi cresc ca Fat-Frumos, intr-un an cat altii in cinci si au tot felul de pretentii, care de care mai costisitoare. Insa, calitatea de parinte, ne obliga adeseori sa le satisfacem aceste dorinte, mai mult sau mai putin exagerate. Ghiozdane cu Hanna Montana, cu Piratii din Caraibe sau cu Spiderman, penare, pixuri si caiete cu personaje celebre din filmele Disney. Nici articolele de lenjerie nu au scapat de acest virus, astfel aparand malete si pantaloni, pijamale, cearsafuri si cuverturi de pat copii cu aceleasi personaje indragite de cei mici. Sa nu va speriati daca celor mici nu le va face placere sa le cumparati lucuri simple, obisnuite si pe care le considerati utile. Probabil ca ei au alte nevoi decat aveam noi in vremea copilariei noastre. Eu nu tin minte sa fi avut atatea dorinte cand eram copil, mai ales ca nu-mi mergea cu maica-mea sa fac mofturi.

Totusi, bucuria de a fi parinte implica si indeplinirea unor mici mofturi. Cate nu ati fi dispuse sa faceti numai pentru a vedea un zambet pe fata propriului copil si pentru a-l vedea fericit? Si ca sa fie tacamul complet, lafaiti-va si voi cu o cuvertura de pat ITZA, pentru ca toata familia sa fie rasfatata si implinita.

 

2 Responses to “Moft sau necesitate?”

  1. Acesta e un advertorial?

Leave a Reply