Blog de profesor

Mama soacra la cumparaturi

10.19.2012 · Posted in De-ale mele

Inca de la inceput vreau sa va marturisesc ca, in cazul meu, zicala “Soacra, soacra, poama acra…” nu este valabila. De cand mi-am cunoscut soacra, in urma cu vreo 3 ani si jumatate, am indragit-o. Sotul meu m-a dus o singura data acasa la el sa ma prezinte parintilor, dupa vrea 3 luni de relatie si, tot atunci, i-a anuntat ca ne vom cununa civil. Probabil ca au ramas socati, sarmanii, dar nu au lasat sa se vada, balbaind ceva de genul: “Foarte bine, mama. Voi stiti mai bine!” Uite, de-aia imi place de soacra-mea! Nu a intervenit atunci in relatia noastra si nici acum nu o face. Mereu ne asculta si ne sustine. Si la fel face si maica-mea.

Pentru ca se apropie ziua mea, ma gandesc ce cadou imi va mai lua mama soacra. In urma cu ceva timp, dupa cununia civila, cand stateam in chirie intr-un apartament de doua camere de prin Alexandru, care nu arata ca unul modern, dar pe care l-am amenajat cum am putut mai bine, cu o draperie VANIACOR care l-a schimbat complet si cu tot felul de produse aratoase,  s-a gandit si mama sotului meu sa ne viziteze cu ocazia zilei mele. Si, pentru ca nu stia ce sa imi ia cadou, a intrat in bazar, unul dintre cele mai vizitate locuri de catre satenii care vor sa-si cumpere cele necesare pentru casa. Mai amuzant a fost ca, pierduta printre atatea oferte, nu s-a putut hotari la ceva anume si a sunat-o pe cumnata mea, sora sotului, ca sa o lamureasca . Si bine a facut pentru ca, initial, intentiona sa ne ia o lenjerie alba de pat, deomodata din punctul meu de vedere. Si aceasta a fost si parerea cumnatei, care a sfatuit-o sa ne cumpere altceva si a vorbit la telefon cu vanzatoarea. Si ea ne achizitionase o cuvertura de pat DOWENDY de pe un site cu produse variate si a indemnat-o pe mama soacra sa ne ia o lenjerie creponata, care sa se potriveasca perfect cu aceasta. Pentru ca mi-a placut cuvertura primita, am tras si eu cu ochiul pe site-ul respectiv si mi-a atras atentia o perdea de copii FROPABOR, perfecta pentru camera nepotelului meu, pe care o aranjeaza de zor parintii lui. Deh, doar e baiat mare. Luna viitoare implineste patru ani.

Pana atunci, va urma o noua sesiune de shopping a mamei soacre in mirificul Iasi, pe care il viziteaza numai cand vine sa ne vada. Oare ce voi mai primi de data aceasta?

Leave a Reply