Blog de profesor

Lumea adolescentilor

10.13.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

Pentru ca mare parte din timp mi-o petrec la scoala, alaturi de elevii mei, am ocazia sa ii inteleg destul de bine pe tinerii din zilele noastre, care sunt foarte diferiti de cum am fost noi odata.

Tin minte ca, in ceea ce ma priveste atat pe mine, cat si pe colegele mele din generala, eram mai mult interesate de joaca. In pauze saream ata, coarda, iar cand suna de intrare, alergam pusca spre sala de clasa pentru a nu ne gasi domnii profesori afara. Ne crapa obrazul de rusine daca eram ridicati in picioare si nu stiam raspunsul la vreo intrebare. Nu eram niste tineri in pas cu moda si nici nu ne machiam. Abia prin clasa a X-a am inceput sa ma dau cu rimel, sfatuita de cateva colege de clasa, care mi-au spus ca genele mele merita sa fie puse in evidenta.

Ei bine, elevii din ziua de astazi nu mai sunt atat de copilarosi pe cat eram noi. Ba mai mult, unii, mai ales cei mai mari, se simt ofensati daca ii numesti “copii”, chiar daca dovedesc, de cele mai multe ori, ca au un comportament pueril. Din pacate, pentru multi dintre ei, cartea a trecut pe un loc secund. In schimb, sunt preocupati de moda, cosmetice si bijuterii. La urechele si pe degetele fetelor poti vedea zilnic fel de fel de cercei si inele, care de care mai extravagante, purtate cu scopul de a atrage atentia celor din jur. Unele dintre fete chiar au simt estetic si isi combina intr-un mod fericit vestimentatia cu accesoriile pe care le poarta, tinutele lor fiind placute ochiului. Altele nu reusesc sa creeze din tinuta un tot unitar, insa au tot timpul din lume pentru a experimenta.

Oricum, mie imi sunt dragi cu totii, atat fetele, cat si baietii. Chiar daca nu sunt toti toba de carte, fiecare dintre ei are sansa de a deveni un om necesar societatii pentru ca nu trebuie sa fim cu totii invatati, ci mai important este sa stim sa fim oameni!

Leave a Reply