Blog de profesor

Haihui prin tara

10.25.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

Am profitat de vremea frumoasa de afara si am renuntat la petrecerile tipice pentru zilele de nastere, molipsindu-ma de la sotul meu, caruia nu ii place sa isi serbeze niciodata ziua. Pentru ca pe 22 octombrie urma sa implinesc o anumita varsta si sa mai acumulez un dram de experienta (varsta pe care am implinit-o intre timp), duminica, pe 21 octombrie, am pornit alaturi de doi prieteni de familie si de Vladut, copilul lor, la o plimbare cu masina prin tara. Pentru ca era vorba doar de o zi, nu am putut merge prea departe. Insa drumetia a fost una placuta si ne-am indeplinit obiectivele.

Prima oprire a fost la Cetatea Neamtului, pe care am gasit-o la fel de semeata ca odinioara, dar renovarile, desi interesante, parca i-au stirbit din farmecul initial. Am ajuns si la Humulesti, la Muzeul Tematic Ion Creanga si la casa memoriala. Apoi am pornit spre Piatra Neamt la o plimbare cu telegondola. Relansat a tremurat din toti rarunchii pana a ajuns la destinatie si a tipat disperat sa nu ne miscam in telegondola si sa nu deschidem gemuletele sa facem poze. La intoarcere, a preferat sa vina pe jos, in timp ce noi ne-am intors tot cu telegondola si am admirat orasul de la inaltime.Tot in Piatra Neamt am vizitat Parcul Zoologic Cozla, unde am vazut animale precum: ursi, cerbi, caprioare, ratoni, vulpite, iepuri, porcusori de guineea, un ponei, un magarus, dar si niste maimutele simpatice.Am savurat un kebap si am pornit spre Lacul Rosu si Cheile Bicazului. Fiind seara si destul de rece, nu am stat prea mult. Am dat o raita si pe la tonetele din zona si am facut bine ca ne-am oprit cu masina si acolo. M-am ales cu niste papuci de casa din blana, foarte caldurosi, si cu o caciula simpatica de blana, cadouri de la scumpul meu sot. Am profitat de aceasta iesire si nu m-am intors acasa nici fara dulceata de coarne, miez de nuca in dulceata de catina(de la Cetate) si miere de albine de salcam (de la Humulesti).

Apoi ne-am intors spre Iasi, incercand sa strapungem ceata deasa din unele zone, ajungand la destinatie in jur de ora 22.30. A meritat excursia noastra de o zi si m-a relaxat, uitand de stresul din timpul saptamanii.

 

 

Leave a Reply