Blog de profesor

Cat de fragila e viata!

10.14.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

De multe ori mi-am promis sa fiu puternica si sa nu mai cedez in momentele in care intampin greutati. De multe ori mi-am propus sa nu ma mai gandesc la aspectele negative din viata mea, la cum mi-a sterpelit unchiu-miu 12000 euro, la cum am fost luata de fraiera de rude sau “amici”, la faptul ca vine iarna, iar eu nu am unde sa stau…si la multe altele.
Ieri, o zi mohorata in care am dat o fuga pana la Dumesti, alaturi de Ionut, avea sa devina una dintre cele mai fericite pentru ca am fost alaturi de persoanele pe care le iubesc cel mai mult pe acest pamant, insa roata s-a intors spre seara. O seara in care fericirea mi-a fost umbrita si care avea sa devina trista. In drumul de intoarcere spre casa, ne-am gandit sa dam o fuga pana in Lidl pentru ca, de dimineata, imi ramasese mintea la niste caserole cu ghebe, pe care le vazusem acolo. Evident, revenind la magazin in jurul orei 18.00, nu numai ca nu am mai gasit ghebele la care salivam numai gandindu-ma, ci nu mai erau nici ciuperci champignon sau pleurotus. Insa, intr-un magazin, o femeie tot timpul gaseste ce sa cumpere. Asadar, am zabovit pe acolo cam 15 minute. In tot acest timp, Ionut a ramas afara sa ma astepte.
Inainte sa intru in Lidl, vazusem un cersetor, asezat in josul unui gard, peste drum de magazin. Alaturi, un caine astepta rabdator sa treaca masinile pentru a traversa si el strada ingusta. Pentru cateva clipe m-am gandit la cum traverseaza unii oameni inconstienti strada, fara sa se asigure si faceam in mintea mea comparatii cu alegerea cainelui. La iesirea din Lidl, ambulanta si politia se aflau acolo. Cersetorul pe care il vazusem inainte sa pornesc la cumparaturi fusese lovit de un taxi, in timp ce traversa straduta aceea mica si se indrepta spre parcarea magazinului. Probabil ca venea sa ceara clientilor cei 50 de bani folositi pentru a lua carutul necesar pentru cumparaturi. Din pacate, accidentul i-a fost fatal, victima decedand inainte de sosirea ambulantei.
Acel eveniment nefericit mi-a stricat ziua pentru ca m-a marcat si am blestemat ghebele pentru care m-am dus in Lidl. De asemenea, m-a facut sa ma gandesc la cat de fragila e viata si cum aceasta se poate spulbera dintr-o data. Cele 15 minute in care eu mi-am facut cumparaturile au fost de ajuns pentru ca acel om sa dispara pentru totdeauna dintre noi. Sotul a fost martorul celui de-a doilea accident rutier mortal din aceasta toamna…

Viata merita pretuita in fiecare clipa si fiecare zi ar trebui traita ca si cum ar fi ultima!

Leave a Reply