Blog de profesor

A dat raceala peste mine

10.08.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

Dintotdeauna nu mi-a placut toamna cu ploile ei, cu vremea mohorata si rece, cu umezeala ce mi-a patruns mereu in oase. Nu mi-a placut niciodata atmosfera autumnala si nici faptul ca aceasta prevesteste iarna, un alt anotimp pe care il urasc.
Daca de mai bine de jumatate de an ma laudam ca nu am mai racit, eu fiind o persoana care racea, inainte de a incepe “tratamentul minune”, din luna in luna, iata ca sambata m-a lovit, fara veste, o raceala crunta. Tratamentul minune consta in cate o tableta de Ferretab pe zi, eu avand lipsa de fier in trecut. Nu sfatuiesc pe nimeni sa ia medicamente fara sfatul medicului, dar eu am urmat o luna de tratament si am observat ca sistemul meu imunitar s-a intarit. Asadar, l-am continuat si din ianuarie nu am mai racit deloc. Pana acum…
Banuiesc ca am luat microbul de la scoala pentru ca multi dintre elevi au fost bolnavi in ultimele doua saptamani, insa grosul de acum urmeaza. Le-am corectat testele initiale, caietele si, bineinteles, am fost nevoita sa stau aproape de ei, in aceeasi clasa, in timp ce au tusit, stranutat, si-au suflat nasul, etc. Dumnezeu stie cu cate ma voi mai alege pana voi iesi din sistem, pentru ca elevii nu sunt obligati sa isi faca analizele inainte de inceperea anului scolar, asa cum procedam noi, cadrele didactice si personalul nedidactic.
De sambata am avut o stare generala proasta, am stranutat cat pentru cateva luni, iar duminica am stat toata ziua in pat. Nici de respirat nu pot respira asa cum trebuie, iar sanse sa ma vindec prea repede nu am. Vremea s-a racit, iar programul de la scoala nu imi permite sa ma odihnesc atat cat ar trebui. Sper doar sa se imbunatateasca starea mea si sa nu mai racesc niciodata!!!
Aveti mare grija cum va imbracati in aceasta perioada inselatoare! Pastrati-va sanatatea pentru ca este cea mai de pret bijuterie!

Leave a Reply