Blog de profesor

Un gest nobil, un suflet nobil…

08.25.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

Putini dintre noi mai sunt dispusi sa faca gesturi nobile: sa-si ajute semenii, sa se sacrifice pentru binele celorlalti, sa renunte la bunuri materiale pentru ajutorarea celor nevoiasi, etc. Generatia noastra e una de lenesi, care prefera sa moara de foame decat sa gateasca, care se plange daca trebuie sa mearga o statie-doua pe jos, uitand ca altii au parcurs sau poate ca inca mai parcurg kilometri intregi pana la locul de munca. Ce sa mai vorbim despre ceea ce inseamna “iubirea de aproapele” sau a-i face un bine celui de langa tine? Rara avis…

Din fericire, acei putini oameni cu suflet nobil care se implica in actiuni caritabile, ar putea schimba ceva cu sprijinul nostru, al tuturor. Vlad Iftime este un astfel de om, ce merita ajutat pentru a oferi la randul lui ajutor. Pe Vlad l-am cunoscut cand am mers la Centrul Cai de Vis, impreuna cu bloggerii din Iasi. El este fondatorul centrului respectiv, impreuna cu fratele sau. Pentru Vlad, viata nu a fost intotdauna usoara, dar a luat decizii intelepte si a muncit pentru a avea ceea cu ce se poate mandri acum. M-a impresionat din momentul in care l-am cunoscut si in care ne-a povestit despre istoria Mosiei Cai de Vis, despre visul pe care l-a avut si care a devenit realitate prin multa munca si perseverenta.

Vlad Iftime  va alerga 21 de kilometri pe Transfagarasan, pe data de 8 septembrie 2012, cu scopul de a strange bani pentru bolnavii de cancer de la Centrul de Excelenţă în Îngrijire Paliativă Hospice Casa Speranţei. Si, pentru a-si indeplini noul vis, indraznet si nobil in acelasi timp, a trebuit sa adopte un nou stil de viata, devenind ”atletul vegan raw”, prin consumarea de mancare vegetariana si cruda, prin inot, alergare, mersul cu bicicleta. A facut toate aceste sacrificii pentru persoanele pe care a decis sa le ajute. Gestul pe care Vlad a ales sa il faca mi se pare unul nobil si, de aceea, am decis sa il ajut prin promovarea evenimentului si donarea unei sume de bani. Daca doriti sa il sustineti pe Vlad si sa ajutati bolnavii de cancer pentru care el lupta, puteti dona si voi, fiecare dupa propriile puteri. Vlad va organiza o petrecere cu multe surprize la Centrul Cai de Vis pentru toti cei care au donat.

Mai multe informatii despre eveniment puteti afla de aici.

O suma de bani, cat de mica, o puteti dona aici.

Bafta, Vlad! Felicitari pentru initiativa!

Sursa foto

Leave a Reply