Blog de profesor

Au inceput corigentele

08.25.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

Saptamana aceasta am vizitat scoala. Nu imi era atat de dor de ea, caci o mai vazusem si pe la sfarsitul lui iulie, doar ca…a inceput examenul de corigenta. Cei mai “pregatiti” elevi din clasa a VIII-a au sustinut in perioada 20-22 august acest examen. Am avut si eu o “intalnire” cu doi copilasi: unul de la clasa mea, celalalt al colegei de romana intrata in concediu crestere copil.

Pe langa faptul ca m-au durut urechile ascultand tot felul de raspunsuri, care mai de care mai ciudate, ca m-a apucat durerea de cap, constatand ca nu au fost atenti la ore(sau ca atata pot), nu am putut sa nu ma amuz de unele inventii pe care le-am auzit de la ei.

Saptamana aceasta am aflat ca Vitoria Lipan din romanul “Baltagul” il astepta acasa pe Stefan cel Mare, ca Nechifor era plecat la lupta in armata lui Stefan, ca a fost aruncat de criminali intr-o padure, ca Vitoria iubea mult copiii si se juca des cu ai ei si ca, dupa ce i-a facut praznic lui Nechifor, s-a facut dadaca…Si mai sunt si altele pe care am preferat sa le uit. Saptamana viitoare, elevi din celelalte clase vor sustine acest examen. Sper sa nu fie la fel de inventivi.

De cele mai multe ori, cand aud raspunsuri de genul, imi vine sa-mi smulg parul din cap. Alteori, ma si amuza. Si ma intreb: ce-au, oare, unii dintre copii? Totusi, am vorbit 10 ore pe baza romanului “Baltagul” in timpul scolii…

Leave a Reply