Blog de profesor

Tv Bac 2012

07.26.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

Din seria “Pentru elevii lenesi” a aparaut pe TVR 2 o emisiune ce vine in sprijinul celor care vor sustine bacalaureatul anul acesta( a doua sesiune, dat fiind faptul ca prima s-a sutinut deja). Emisiunea poate fi urmarita si de alti elevi, nu doar cei din clasa a XII-a, pentru ca acestia au ocazia sa mai asimileze niste informatii utile, intr-un mod placut: stand in fata televizorului.

Despre ce este vorba? Emisiunea e gandita sub forma unei lectii la care participa un profesor si o clasa de elevi. Tema lectiilor e reprezentata de diverse subiecte pentru bacalaureat, pe care elevii le discuta cu profesorul respectiv, acesta oferindu-le indicatii. De exemplu, astazi s-a vorbit despre “Baltagul” si despre caracterizarea Vitoriei Lipan(subiect de bacalaureat). Desi s-a pus accentul pe lectura cartii, au fost oferite telespectatorilor si secvente din film, secvente menite sa ilustreze anumite aspecte discutate in clasa.

Daca nu iti place sa inveti singur si preferi o asemenea varianta, iata ca si Tv-ul iti ofera o mana de ajutor. Conditia  e sa nu fii bata si sa te numeri printre cei care si-au facut de cap in liceu, chiulind de la scoala si necitind nimic din bibliografia pentru BAC. E musai sa ai macar o idee despre ceea ce se discuta in emisiune si sa nu o confunzi pe Vitoria Lipan cu vreun star al muzicii dance…

Copilasi dragi, mai aveti o luna la dispozitie pentru a va pregati. Materiale aveti din plin(noi nu aveam atatea variante de subiecte si atatea posibilitati ca astazi), numai sa VRETI SA INVATATI!

2 Responses to “Tv Bac 2012”

  1. Stiam si eu de emisiunea de pe tvr2. Foarte tare initiativa, dar nu cred ca foarte multi se vor uita la ea. Daca nu au ambitie sa invete singuri…

Leave a Reply