Blog de profesor

Petrece si tu o ora alaturi de copilul tau!

05.30.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

Suntem din ce in ce mai grabiti, mai ocupati, mai stresati…avem o viata alerta si nu mai avem timp de familia noastra asa cum ar trebui. Am uitat sa ne jucam alaturi de copiii nostri, sa le zambim sau sa ii ascultam. Acesta este unul dintre motivele pentru care cei mici se indeparteaza de parinti si isi cauta prieteni prin randul celor de seama lor sau de alta varsta care, chipurile, ii inteleg mai bine decat o facem noi.

Cati dintre dumneavoastra nu au intampinat probleme in relatia cu odraslele si cati dintre dumneavoastra nu ati auzit vreun repros din partea acestora?

Peste 250 de scoli si gradinite din Romania vor participa pe 1 iunie la flashmob-ul copiilor si vor forma un singur glas ce va striga: “Mami/tati, astazi ai timp sa petreci o ora cu mine?”. Aceasta actiune este organizata de Zibo, dupa succesul inregistrat in Saptamana familiei/Saptamana fara tv, cand 121.702 de copii din toata tara au intrat gratuit la muzee si gradini zoologice, pe baza biletelor oferite de zibo.

 

Actiunea se incadreaza in campania de constientizare a parintilor privind pericolul abandonarii si neglijarii copiilor, fiind sustinuta de Aqua Carpatica. Macar de 1 iunie, parintii sunt rugati sa lase televizorul, internetul, telefonul mobil si orice alta grija si sa isi petreaca macar o ora cu ai lor copii.

Pentru ca mi s-a parut o activitate interesanta, m-am inscris si eu alaturi de copiii mei. Vineri vom iesi cu pancarte in curtea scolii si vom trage un semnal de alarma. Astazi m-a sunat si un reprezentant de la Aqua Carpatica si m-a anuntat ca maine voi primi cele 10 baxuri de apa. Multumim Zibo si Aqua Carpartica si abia asteptam sa soseasca ziua de vineri. Sa speram ca va fi soare!

 

 

4 Responses to “Petrece si tu o ora alaturi de copilul tau!”

 1. Faina actiunea! Noi ne dam silinta sa petrecem mai mult de o ora alaturi de copii nostri – dar sa fie in primul rand timp de calitate! Multi parinti se uita la televizor impreuna cu copii si spun ca au petrecut timpul cu ei, acel timp nu este timp de calitate.

  • calliope22 says:

   Asa este.Din pacate, am participat cu elevii mei la acest eveniment, dar parintii lor au avut aceeasi reactie indiferenta.Sper ca lucrurile pe care ii invat pe copii sa ii ajute pe ei in viata si sa le schimbe mentalitatea.Adultii mai greu se schimba…

   • Exact ce spuneam – si ii mai auzi spunand “daaa` eu stau cu copchii mei, da` ce nu`i educ bine?” – concluzia o vedem la ProTV

    • calliope22 says:

     Parintii alor mei nu pretind ca petrec timpul cu odraslele lor…Spun doar ca nu au timp de asta.Trebuie sa munceasca pentru a avea ce sa le dea de mancare…Dar asta e o scuza…

Leave a Reply