Blog de profesor

Medicamentele nu sunt bomboane!

05.14.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

“Un studiu efectuat in luna martie a anului 2012 ne spune ca mai mult de jumatate dintre parintii intervievati au administrat medicamente copiilor fara a merge in prealabil la un consult medical si fara a constientiza pe deplin riscurile la care ii supun pe cei mici.

Nu administrati medicamente copiilor fara a merge la un consult medical – acesta este mesajul nostru, la care va puteti gandi de fiecare data cand cel mic se imbolnaveste.”

Acesta este un mesaj  impotriva automedicatiei. Din in ce in ce mai multi oameni prefera sa se trateze singuri, in loc sa mearga la medic. Mai grav este ca aplica aceeasi metoda si in cazul copiilor pe care ii au. Fiind de parere ca medicii care au ramas in tara noastra sunt prost pregatiti sau pur si simplu din lipsa de timp, de bani pentru consult de specialitate sau mai stiu eu din ce alte motive, multi sunt cei care aleg sa-si trateze copiii singuri.

Cunosc destule persoane care administreaza celor mici calciu sau vitamine pentru ca li se pare ca ai lor copii sunt cam firavi sau lipsiti de energie. De asemenea, stiu si cazuri cand indoparea copiilor cu vitamine a facut ca acestia sa devina obezi. Raceala sau gripa se trateaza si ele tot dupa ureche, mai ales ca pe piata au aparut destule medicamente, iar reclamele sunt si ele prezente zi de zi in mass-media. Chiar daca unele pastile arata ca niste bomboane pentru ca cei mici sa fie convinsi mai usor sa le ia, chiar daca gustul lor este unul placut, ele nu sunt decat…medicamente si se iau dupa un consult medical.

Administrand copiilor dumneavoastra medicamente  fara ca acestia sa fie vazuti in prealabil de catre un medic, savarsiti o crima. Trebuie sa fiti constienti ca viata celor mici este pusa in pericol. Nu se stie niciodata ce reactii adverse poate avea un medicament asupra organismului unui copil sau daca ati “ghicit” diagnosticul corect. Unele boli prezinta simptome asemanatoare si sunt greu de depistat, chiar si de catre un medic. Nu va condamnati copiii, supunandu-i la un tratament pe care il considerati corect. Sanatatea nu este o joaca, medicamentele nu sunt jucarii, iar copiii nu sunt marionete! Alegeti sa mergeti la medic!

Leave a Reply