Blog de profesor

Si la biserica se fura!

04.13.2012 · Posted in Din viata de zi cu zi

In zilele noastre nu te mai poti simti in siguranta niciunde. Aceasta e concluzia la care am ajuns. Daca alegi sa calatoresti cu mijloace de transport in comun(si cei mai multi dintre noi o fac), risti sa ti se fure banii sau obiectele de valoare. Hotii sunt cu ochii in patru mereu, incercand sa aleaga victimele potrivite. Si pe strada ti se poate intampla..Chiar si ziua in amiaza mare…Daca incerci sa aperi pe cineva, se poate intampla sa o incasezi tu frumos de tot dupa incident. 

Hotii din buzunare te pot prada, dusmanii asteapta cu nerabdare sa te atace, cersetorii te pot urmari dupa ce iti arati milostenia fata de ei sau iti pot smulge toata macedonia din mana in momentul in care te-ai oferit sa le dai doar jumatate din ea, cu cealalta jumatate urmand sa-ti astamperi foamea (am patit-o si pe asta), vecinii fura de prin curtea ta atunci cand nu esti acasa, chiar si rudele “te fura”, atunci cand uita sa-ti inapoieze cei 12000 euro pe care i-ai dat in urma cu doi ani si ceva (ca in cazul meu). Peste tot sunt numai hoti…Si daca aveti impresia ca la biserica puteti scapa de ei, va inselati.

Mama mea a mers in dimineata zilei de ieri la biserica pentru a se impartasi(tinuse post, se spovedise, etc). Ca sa nu mearga cu mana goala, a hotarat sa cumpere niste fructe: mere, banane, portocale, etc pe care le-a asezat frumos pe un platou si pe care urma sa le imparta celor veniti la biserica (de pomana). Doar ca n-a mai apucat…In timp ce a intrat in biserica pentru a se impartasi, platoul cu fructe se afla in casa de praznuire(acolo unde se impart pomenele si unde se pot face si praznice la nevoie, dar si unde se serveste masa la hramul bisericii) sau acolo stia ca l-a lasat. Dupa ce s-a impartasit, a mers sa ia fructele pentru a le da de pomana. Doar ca fructele facusera picioare. Tin sa pecizez ca aceasta casa de praznuire nu se afla in celalalt capat al curtii bisericii, ba chiar in fata ei.  Fructele disparusera cu tot cu platou…O alta femeie a patit aproape acelasi lucru. Si fructele ei disparusera, doar ca ii ramasese platoul. O fi fost mai frumos cel al mamei mele sau hotul s-a multumit cu un unul singur? Deci se fura si la biserica si chiar inainte de Paste.

Ce sa-i uram hotului: “Dumnezeu sa-l ierte” sau “Sa-i cada mainile”?  Nu vreau sa fac pacate, asa cum ar spune unii, dar cred ca as opta pentru cea de-a doua varianta. Prea multa indulgenta si iertare strica!

 

Leave a Reply