Blog de profesor

Scoala altfel-ziua I

04.09.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

Iata ca a trecut si saptamana Scoala Altfel, ce a parut un maraton al activitatilor extracurriculare. Pe langa faptul ca la muzee a fost o aglomeratie infernala (in unele locuri), chiar si la scoala, elevii au fost implicati in tot felul de activitati, care de care mai solicitante. Nici pentru profesori nu a fost usor. Chiar mi s-a parut ca a fost mai greu sa supraveghezi copiii in astfel de conditii. Fiecare participa la cate o activitate, unii au profitat de aceasta saptamana si au venit la scoala pentru a scapa de treburile gospodaresti, nu neaparat sa participe la activitati. Altii chiar au stat acasa, neintelegand (sau facandu-se ca nu inteleg) ce inseamna Scoala Altfel.

Mi s-a parut o saptamana grea din cauza aglomeratiei de activitati. Dar a fost frumoasa pentru ca am avut ocazia sa facem si altceva. Iata cum s-a desfasurat aceasta saptamana la scoala mea.

Ziua I: Activitatea propusa pentru aceasta zi a fost una ecologica: “Un pom, o viata de om”. Elevii, impreuna cu profesorii, au facut curatenie in curtea scolii, au greblat, au sapat, etc. Cu totii ne-am dorit ca, macar pentru ceva timp, curtea scolii sa arate impecabil.

Eu am organizat si o alta activitate, impreuna cu elevii din clasa la care sunt diriginta:”Povestile satului meu”. Fiecare elev a desenat pe o foaie de hartie satul sa, asa cum il vede el, tinand cont de simbolurile care il reprezinta. Apoi, elevii au explicat pe rand de ce au ales acele simboluri. Ne-am impartit pe echipe de cate 6 elevi. Fiecare echipa a trebuit sa alcatuiasca o compunere despre satul in care locuiesc membrii acesteia. Copiii trebuie sa tina cont de faptul ca in compunere trebuie folosite toate simbolurile fiecarui membru. Elevii mei s-au descurcat bine. Unele echipe al alcatui si poezii, nu doar compuneri. La sfarsit, fiecare lider a prezentat in fata clasei compunerea sau poezia(sau ambele).

Aproape de finalul zilei, ne-am implicat si intr-un joculet, in urma caruia am observat ca suntem diferiti, dar ca avem si teluri comune, scoala fiind unul dintre acestea.

Leave a Reply