Blog de profesor

Scoala altfel- ziua a II-a

04.11.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

Pentru cea de-a doua zi din saptamana Scoala Altfel mi-am propus sa merg impreuna cu elevii mei in Iasi, intr-o excursie in care sa vizitam muzeele ce ofereau intrarea libera, tot in cadrul unui eveniment: Saptamana familiei-Saptamana fara TV. Insa am primit instiintare de la ISJ si sfatul “prietenesc” sa nu alegem aceasta zi pentru excursii la muzee, caci va fi aglomerat din cauza elevilor veniti in Iasi pentru olimpiada, faza nationala. Si pentru ca ai mei elevi traiesc din alocatii, parintii neavand alte venituri banesti, am renuntat la ideea unei excursii in alta zi.

Pentru ca am ramas in localitate, am hotarat sa desfasuram alte activitati. Asadar, am colorat cu ce am avut(creioane cerate, acuarela) oua fierte, aduse de acasa si ne-am distrat copios. Am carat plita electrica la scoala si am facut impreuna cu elevii mei si o budinca. Fiecare a contribuit cu ce a putut: oala, polonic, lapte proaspat, etc. Toti si-au adus canite si lingurite. Dupa cum am hotarat impreuna cu ai mei copii, a fost “cea mai buna budinca facuta impreuna”, ea fiind si singura, de altfel.

Inainte de a pleca acasa, am dat o fuga pana la iazul din Dumesti, la rugamintile celor care nu se grabeau acasa, pentru ca ar fi fost pusi la treaba. Acolo am servit masa si ne-am pozat, discutand si despre activitatile din ziua urmatoare.

 

Leave a Reply