Blog de profesor

Cat de importanta e rovinieta?

03.27.2012 · Posted in Concurs

De multe ori m-am confruntat cu problema rovinetei, in momentul in care doream sa plec cu elevii mei la diverse activitati si ceream sa mi se puna la dispozitie microbuzul scolii. Mereu mi se spunea ca nu poate parasi localitatea pentru ca nu are platita rovinieta. Nestiind ce presupunea aceasta(pentru ca nu detin si nici nu am detinut niciodata vreun autoturism), m-am gandit sa ma documentez pe net. Astfel, am aflat ca rovinieta este o taxa pe care soferii trebuie sa o plateasca, ea fiind necesara statului pentru modernizarea drumurilor. M-am gandit atunci ca taxa respectiva e foarte mare, din moment ce niciodata ea nu era platita pentru microbuzul nostru. Insa, tot documentandu-ma, am aflat ca nu e chiar asa.

Multi dintre soferii din tara noastra prefera sa circule pe drumurile publice fara sa plateasca rovinieta, riscand astfel sa plateasca amenzi usturatoare (intre 250 si 4000 lei), mult mai mari decat taxa pe care ar trebui sa o achite. Pretul acesteia variaza intre 3 si 28 de euro, in functie de perioada pentru care este achizitionata rovinieta. Aceasta perioada se situeaza intre 7 zile minimum si 1 an. Din punctul meu de vedere, e mai avantajoasa achizitionarea unei roviniete pentru un an intreg, dar in situatiile de urgenta, cand trebuie neaparat sa parasesti localitatea, dar nu dispui de prea multi bani, e utila si rovinieta pentru 7 zile. Una asemanatoare as achizitiona si eu pentru momentele in care as avea nevoie de masina despre care mentionam mai sus.

Cei mai multi dintre soferi aleg sa isi achizitioneze rovinietele de la benzinariile  pe la care oricum trec. Sa fiu soferita, as proceda altfel. Internetul ne ofera pe zi ce trece din ce in ce mai multe avantaje si ne usureaza viata din ce in ce mai mult. De ce sa te inghesui pe la benzinarii sau sa fii nevoit sa iesi din casa intr-o zi ploioasa, ori pur si simplu atunci cand nu ai chef, cand poti sa-ti platesti taxele si stand frumos in fotoliul tau din fata calculatorului? Prefer aceasta modalitatea de plata. De altfel, si celelalte facturi mi le achit tot prin intermediul internetului. Oi fi eu mai comoda, insa timpul costa bani si prefer sa il investesc in ceva util si, daca se poate, banos.

Ce varianta online as alege pentru plata rovinietei? Ei bine, siteul roviniete. ro mi s-a parut a fi la prima vedere unul complet si de incredere. Accesand cat mai multe pagini de pe acest site, am inteles ca cei care se ocupa de el sunt persoane serioase si care doresc sa ofere, intr-adevar, ajutor soferilor. De ce spun asta? Foarte simplu. Pe acest site beneficiezi si de un serviciu gratuit. Dupa achizitionarea unei roviniete, poti opta pentru a fi alertat in cazul expirarii acesteia. Astfel, niciodata nu vei mai fi in pericolul de a nu iti plati la timp taxa si de a fi nevoit sa calatoresti cu mijloacele de transport in comun, de a incalca legea circuland fara a plati taxa si de a primi amenzi usturatoare.

Designul site-ului este placut, numarul de telefon la care poti solicita o rovigneta este vizibil, iar faptul ca 537 163 de clienti au apelat la acest site, iti da incredere sa folosesti si tu serviciile roviniete.ro. De asemenea, poti selecta si tipul  autoturismului pe care il detii, pentru ca taxa difera in functie de acesta. Suma de plata pentru o rovinieta nu e mai mare decat cea propusa de concurenta. Mai mult, rovinieta va fi expediata instant, prin email sau sms. Serviciile online sunt 100% gratuite, iar daca ai nevoie de asistenta online, o vei primi, cu siguranta. Plata se poate face in sistem paypal sau de la banca, direct in contul celor care se ocupa de site. Pe acesta vei gasi informatii referitoare la legislatia in vigoare, un calculator RCA, un calculator roviniete pentru Romania si unul pentru Ungaria, dar si toate informatii legate de achzitionarea unei roviniete. De asemenea, pe blogul administratorilor site-ului gasesti ultimele noutati din domeniul “Roviniete si Asigurari”. Pentru a fi la curent cu acestea, te poti abona si la newsletter. In josul paginii poti gasi multe alte informatii utile.

Sfatul meu este sa fii la zi cu plata rovinietei pentru ca aceasta nu poate fi decat in folosul tau! Uita de grija texelor, apeland la serviciile oferite de www.roviniete.ro. In fata monitorului tau esti la un click distanta de a fi un cetatean responsabil si corect. Simplu, comod si eficient!

Leave a Reply