Blog de profesor

Blackberry sau Samsung? Asta e intrebarea!

03.06.2012 · Posted in Reclama

Ma mint de ceva timp ca o sa intru in randul lumii si voi renunta la Nokia E51 in dauna unui smartphone care sa imi faca toate poftele ce tin de tehnologie in general. Din gama de telefoane care ar putea sa imi tina agenda zi de zi, m-am oprit asupra a doua nume de producator: Samsung, respectiv Blackberry.

Pe de o parte m-ar interesa un telefon qwerty, deoarece are si sotul meu (pot spune ca e tare interesant sa scrii un mesaj folosindu-te de o astfel de tastatura), deci Blackberry, dar si un smartphone Samsung, care m-a cucerit gratie tehnologiei Super AMOLED folosite in cadrul displayului. Densitatea pixelilor, contrastul si multe alte aspecte tehnice care conduc la un smartphone aproape complet. Voi ce ati alege?

Initial, m-am interesat de un Samsung Gio, mai apoi am scormonit in gama de telefoane Samsung si am dat peste Galaxy Note, la un pret mult mai piperat ce-i drept. Am zarit si la cumnatica mea un Galaxy SII, dar, din nou, INTERZIS pentru salariul unei profesoare.

Drept urmare, am trecut putin si in cealalta tabara. Sunt constienta de faptul ca din multimea de telefoane Blackberry nu pot alege unul cu o camera foto/video decenta, insa un 3-5 MP ar trebui sa isi faca datoria pe deplin, avand in vedere ca nu plec niciodata de acasa fara aparatul de fotografiat Sony Cybershot, deci camera smartphoneului doar in cazuri de maxima urgenta! Alegerea Blackberry ma va face sa uit de Android, dar imi va asigura un plus de autonomie la baterie, deci … Avantaje vs. Dezavantaje! Intrebarea din titlu ramane valabila pana in momentul in care voi strange bani in plus pentru un asemenea ‘lux’. Astept feedbackul vostru in rubrica de comentarii. Multumesc foarte mult, orice parere avizata e binevenita!

P.S: Sa incepem cu Blackberry Curve 9360. Imi pare destul de ok la o prima vedere …

4 Responses to “Blackberry sau Samsung? Asta e intrebarea!”

  1. prof ca si tine says:

    Ave. Blackberry “arata” magnific ca specificatii si chiar estetic face figura onorabila. Ca “usability” are hibe mari. Tastatura qwerty nu e asa de prietenoasa (nu stiu daca nu cumva degetele feminine, mai fine, se vor descurca mai bine…), iar accesul in meniuri, organizarea lor si tasta centrala, similara unui touchpad, contribuie la impresia de confuz pe care o lasa primul contact cu telefonul. M-am jucat cu unul vreo 30 de minute, dar, ca posesor de Nokia si obisnuit cu fermitatea si claritatea finlandezilor, m-am bucurat sa revin la c5-ul proprietate personala. Mai mult, qwerty necesita ambele maini pentru a tasta, iar tinutul cu 2 maini al unui telefon nu f mare devine obositor in timp si este si ne-ergonomic. Si mai mult, intregul potential al unui Blackberry se dezlantuie la maximum cu un abonament de date specific, cu trafic mare, ceea ce iar seaca buzunarul. Toti posesorii de Balckberry pe care ii stiu, 4 la numar, au abonamentul platit de firma. La samsung nu ma pronunt, insa si Nokia face niste qwerty-uri sanatoase.

  2. Testeaza un telefon cu touchscreen. Sunt putin mai pretentioase, uneori mai sensibile (desi al meu a luat cateva trante pe gresie de la 1m si ceva inaltime si n-a patit nimic), dar din partea mea, Nokia 5530 pe care il am, face banii. Are si tastatura qwerty cand vreau, o camera decenta si mi se pare ca telefoanele cu touchscreen sunt perfecte pentru femei. Se gasesc si cu Android, Symbian sau pur si simplu un telefon normal, dar cu ecran tactil.

Leave a Reply