Blog de profesor

Mica Unire sărbătorită la Grup Şcolar Dumeşti

02.01.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

Pentru că suntem români şi ne cunoaştem istoria, pentru că nu îi vom uita niciodată pe înaintaşii noştri care s-au sacrificat pentru binele poporului sau care au făcut tot posibilul pentru ca acestuia să îi fie bine şi pentru că le vom purta recunoştinţă veşnică, noi, atât cadrele didactice de la Grup Şcolar Dumeşti, cât şi elevii noştri, am sărbătorit pe 24 ianuarie împlinirea a 153 de ani de la Mica Unire, înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza.

Ne-am adunat cu mic, cu mare pe holul şcolii şi, după un discurs ţinut de doamna prof. Maţoianu Mariana, copiii au răspuns la câteva întrebări referitoare la evenimentul sărbătorit. După ce am cântat şi am dansat Hora Unirii, elevii claselor a VI-a A şi a VIII-a A au participat la un concurs pe această temă, organizat la CDI şi moderat de doamna prof. Gângă Liliana.

După ore, în drum spre mirificul Tătăraşi, am observat că mai sunt şi alţi români patrioţi. La balconul unui bloc era prins un tricolor. Păcat că era singurul de pe strada respectivă. Cea mai plină de patriotism a fost Maya, căţeluşa unui prieten, cu a ei suzetă în culorile: roşu, galben şi albastru:)

Leave a Reply