Blog de profesor

Cat de mult tii la viata ta?

02.26.2012 · Posted in Reclama

V-ati gandit vreodata care componenta a masinii dumneavoastra este cea mai importanta? V-ati intrebat cat de mult conteaza, de exemplu, modelul de anvelope ales?

Sunt multe persoane care nu constientizeaza ca anvelopele sunt printre cele mai importante elemente ale masinii, fiind singurele  care asigura contactul direct cu carosabilul. Calitatea lor trebuie sa fie una buna, iar ele trebuie sa fie durabile, avand in vedere ca exista anumite probleme care va pot pune piedici atunci cand porniti la drum: carosabil ud, alunecos sau acoperit de zapada si gheata.

Cunosc destule persoane care aleg sa nu dea bani pentru anvelope  iarna, preferand sa  foloseasca pe timpul anotimpului friguros, tot anvelope  vara. Pe unii ii sperie pretul prea mare al primelor, neluand in calcul pericolele la care se expun si la care ii expun si pe ceilalti soferi si neconstientizand ca viata este nepretuita.

Aveam sa realizez asemenea lucruri in urma cu cativa ani, intr-o seara de iarna, in timp ce ma intorceam cu un amic in satul meu natal, pentru a-mi vizita mama. Carosabilul era acoperit de zapada pentru ca ningea de ceva timp. Pentru a ajunge in satul in care locuia mama mea, trebuia sa trec prin Banu si sa urc un deal, care punea adeseori probleme soferilor, in timpul iernii. Cand am ajuns in Banu si ne pregateam sa urcam, am zarit cativa oameni adunati in jurul a doua masini aflate in sant. Avand anvelope de vara, alunecasera de pe sosea, soferii neputand sa mentina controlul masinilor. In acel moment ne-am intrebat unul pe celalalt daca ar fi bine sa urcam sau sa ne intoarcem spre Iasi. Desi aveam o Dacie 1310, destul de veche, stiam ca ar trebui sa conteze si anvelopele  iarna pe care le montasem. Am riscat, iar pe la jumatatea drumului, masina a inceput sa patineze, datorita stratului de gheata de sub zapada de pe carosabil. Cativa oameni au sarit imediat in ajutorul nostru si au impins masina. Am reusit sa urcam, dar am tras o destul de mare sperietura. Mi-am dat seama atunci, ca e foarte important sa iti echipezi automobilul corespunzator conditiilor meteorologice proprii fiecarui anotimp.

Cu toate ca am reusit sa ajungem la destinatie, ne-am reintors in Iasi in acea seara, pentru ca ningea in continuu si exista riscul de a ramane blocati acolo, neplacere cu care se mai confrunta, din pacate, si astazi, locuitorii din Dumesti.

Leave a Reply