Blog de profesor

Un englez a dat lovitura la pariuri

01.05.2012 · Posted in Reclama

Ma uitam zilele ieri la televizor si nu am putut sa nu observ cazul unui parior fericit, care tocmai ce daduse lovitura cu ocazia unui eveniment sportiv din Anglia, numit Boxing Day sau ceva apropiat de aceasta denumire; un pot de aproximativ cateva zeci de mii de lire sterline, care l-a facut sa exclame ca este cel mai mare norocos om de pe planeta. Nu stiu cat de adevarat o fi acest lucru, insa cu siguranta nu e de ici, de colo sa dai o asemenea “spargere”.

Si numai cand te gandesti ca totul a inceput de la o suma infima, de ordinul zecilor de lire, pentru ca aceasta suma sa capete dimensiuni astronomice cand a avut o intoarcere de scor total surprinzatoare, prevazuta de putini, mana cereasca pentru unele case de pariuri, dar si pentru cateva persoane ceva mai indraznete. “Risti si castigi” spune un proverb imprumutat, asa si acest om, care si-a gasit norocul in pariuri sportive live, dupa ce a urmarit indeaproape fotbalul englezesc si performantele unor formatii de top, cum ar fi Manchester United, City sau Chelsea.

Planurile sale de viitor includeau o casa, terminarea studiilor si, spunea el, achizitionarea unui pachet de ponturi fotbal, ca un tribut adus acestui sport care i-a adus viata pe un fagas normal. Pe el il inteleg, dar ce s-o fi intampland la ora la care scriu acest articol cu romanul care a castigat cele 2.2 milioane de euro facute cadou de Loteria Romana cu ocazia acestui inceput de an?

Nu stiu, cateodata ma apuca tremurul in voce doar cand ma gandesc la sumedenia de bancnote care stau teancuri peste teancuri in conturile bancilor care, pe deasupra, iti ofera si o dobanda consistenta, de pe urma careia poti trai linistit cateva generatii de acum incolo. Dar ce te faci cu rudele care cauta sa te jumuleasca sistematic pana la ultimul leut? :)

Leave a Reply