Blog de profesor

Saptamana familiei, saptamana fara TV

01.12.2012 · Posted in Şcoala Dumeşti

Cea de-a treia editie a actiunii Saptamana familiei, saptamana fara TV, va avea loc in perioada 2-6 aprilie 2012. Aceasta perioada coincide cu saptamana Scoala altfel, o propunere a Ministrerului Educatiei. In aceasta saptamana nu se vor tine ore, iar elevii vor fi antrenati in tot felul de activitati extracurriculare si extrascolare, indeosebi oreganizate in aer liber. Saptamana familiei, saptamana fara Tv are drept scop constientizarea parintilor asupra efectelor daunatoare pe care le pot avea televizorul si internetul in dezvoltarea copiilor lor. Nu toate programele Tv au rol educativ, unele emisiuni facand ca cei mici sa capete o conduita proasta. De asemenea, exista multe site-uri care, prin continutul lor, pun in pericol dezvoltarea minorilor. De aceea, parintii sunt rugati ca macar in aceasta saptamana sa limiteze accesul copiilor la internet si la Tv, sprijinind activitatile in aer liber.

Obiectivele actiunii:-constientizarea parintilor privind pericolul televiziunii si al internetului in educatia si formarea copiilor;-educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental: setarea browserelor pentru a se evita aceesarea unor site-uri cu un continut neadecvat, selectarea canalelor Tv potrivite si excluderea celor cu un continut neadecvat;-regasirea timpului petrecut in familie.
De asemenea, toti parintii si toti profesorii trebuie sa stie ca, pe data de 3 aprilie 2012, toti copiii vor intra gratuit la muzeele si gradinile zoologice partenere in program. Lista acestora, pentru fiecare judet in parte, poate fi consultata pe www.zibo.ro. Lista va fi insa definitivata pe data de 1 martie. Pentru a putea vizita gratuit muzeele si gradinile zoologice, trebuie doar ca cei mici sa aiba asupra lor acest bilet, care poate fi descarcat si printat. E o ocazie potrivita pentru a va insoti copiii in cadrul activitatilor recreative in Saptamana familiei. De asemenea, dascalii pot organiza excursii impreuna cu elevii lor si pot vizita obiectivele regasite in program. Scolile ce vor sa se implice in actiunile ce se vor organiza cu ocazia Saptamanii familiei si care doresc sa incheie parteneriate, pot vizita pagina de web www.zibo.ro, unde pot gasi mai multe detalii. Haideti sa spunem impreuna Stop violentei Tv si sa le acordam copiilor nostri sansa unui viitor mai bun!

Leave a Reply