Blog de profesor

Rulouri din piept de pui umplute cu ciuperci şi învelite în bacon

01.17.2012 · Posted in Retete

La insistenţele prietenelor mele care au văzut fotografii ale mâncărurile gătite de mine sau care au gustat din acestea, m-am gândit să împărtăşesc şi altora din mica mea experienţă culinară. Spun mică pentru că am început să gătesc cu puţin timp în urmă (cam vreo 3 ani), mai exact, din momentul în care mi-am cunoscut actualul soţ, un adevărat  gurmand. El este cel care m-a încurajat şi care mi-a lăudat mâncărurile, chiar şi atunci când nu erau foarte gustoase (ceea ce ar trebui să facă fiecare soţ). Nu aş fi crezut vreodată că voi ajunge să îmi placă să gătesc…Dar, iată că acest lucru s-a întâmplat. Dacă aş avea mai mult timp, ar fi şi mai bine.

Sâmbăta trecută, după ce am dat o fugă la patinoar şi o raită prin Lidl, am stat în bucătărie de pe la ora 16.00 până pe la ora 22.00 După ce am început cu o rapidă omletă-pizza, aşa cum îmi place mie să o numesc, am continuat cu o reţetă ce mi s-a părut a fi interesantă. Şi, pentru că aveam în frigider piept de pui şi o caserolă cu ciuperci, am vrut să o încerc.  La urmă am gătiti şi desertul, pe care îl voi prezenta în alt articol.

Pentru rulouri  eu am folosit următoarele:

-o caserolă de piept de pui dezosat (650g);

-ciuperci proaspete (în jur de 300g);

-o legătură de pătrunjel;

-o legătură de mărar;

-2 morcovi;

-un păstârnac;

-două cepe (eu am pus ceapă  roşie);

-bacon crud afumat (200g);

-piper, sare sau delikat;

-caşcaval (în jur de 100-150g);

-un păhărel de vin roşu;

-ghimbir cât o nucă.

Pentru a pregăti rulourile, am procedat aşa:

Mai întâi am tocat ciupercile şi ceapa pentru umplutură. Le-am pus la călit într-o tigaie, am adăugat ghimbir dat pe răzătoarea mică(nu puneţi mult, e iute),  delikat şi piper şi le-am lăsat la răcit. Am spălat şi curăţat pieptul de pui, l-am tăiat ca pentru şniţele şi l-am bătut cu pumnul, dar într-o variantă mai soft (nu aveam ciocan pentru şniţele). Am dat caşcavalul prin răzătoare. Am tocat mărarul şi pătrunjelul. Apoi am luat fiecare bucată de piept de pui, am adăugat peste ea caşcaval ras, umplutură, pătrunjel şi mărar şi încă un strat de caşcaval). Am rulat rulourile, le-am învelit în bacon (stau mai bine prinse şi au şi un gust deosebit) şi le-am prins la capete cu scobitori pentru a fi sigură că  nu se vor desface. Am uns vasul roman cu puţin ulei, am adăugat rulourile, apoi morcovul şi păstârnacul tăiate rondele, o ceapă tăiată în patru  şi câteva ciupercuţe întregi. Am pus capacul, am dat vasul la cuptorul încins în prealabil şi l-am lăsat la foc potrivit timp de 30 de minute. Apoi am luat capacul, am adăugat peste rulouri un păhărel de vin roşu, caşcaval ras, mărar şi pătrunjel (tocate). Am mai lăsat la foc aproximativ jumătate de oră. Nu ştiu exact cât ar trebui să stea, dar puteţi verifica din când în când. Ale mele au ieşit delicioase. Mai jos puteţi vedea şi câteva poze! S-aveţi poftă!

 

 

 

 

Leave a Reply