Blog de profesor

Vanzatori gogomani in Siraj

12.28.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Astazi am avut si eu placerea sa vizitez dragul nostru de Siraj. O prietena intoarsa recent din Anglia a innoptat pe la mine, iar pentru astazi planuise sa mearga in Siraj pentru a cumpara cateva cadouri. Am hotarat sa o insotesc pentru ca imi doream si eu niste ghete cu multa, multa blana (de parca ar fi cel mai puternic ger din toate timpurile si cea mai mare zapada…).

Ajunse la destinatie, am facut intai turul magazinelor. Ce-i culmea e ca eu mi-am gasit inaintea prietenei mele ceea ce cautam. Mi-am gasit si ghetele mult  dorite, dar si cadouri pentru nepotei. In schimb, L. analiza tot ce vedea inaintea ochilor, cautand cu disperare….ei bine, nici ea nu stia ce doreste. A analizat zeci de masinute, plusuri si alte prostioare. In final, am revenit in standul in care vazuse ceea ce dorea sa cumpere. Am intrat noi acolo si L. s-a dus direct la vanzatoare si a rugat-o sa ii arate o anume masinuta. Vanzatoarea a privit-o cu greata si i-a raspuns ca ii arata masinuta numai daca o cumpara. Dezobisnuita de obiceiurile practicate pe la noi, L. i-a spus vanzatoarei ca nu ar trebui sa se comporte asa cu clientii (a fost si L. vanzatoarea cam jumatate de an…) si ca ar trebui sa fie amabila si sa le arate ceea ce ii intereseaza. In acel moment vanzatoarea scotea flacari pe nas. I-a aratat prietenei mele mana si a invitat-o sa iasa afara din magazin, daca nu ii convine cum o trateaza. Si toate astea pentru ce? Pentru ca a indraznit sa ceara o masinuta, sa se uite pe cutie, etc.

Bineinteles, nu am mai cumparat nimic de la individa respectiva. Siraju-i mare si am gasit in alt loc cadourile potrivite. Insa ne-a indignat atitudinea vanzatoarei, careia i-a sarit tandara din cauza clientilor interesati de marfuri. Nu inteleg de ce se enerveaza unii vanzatori asa usor cand clientul cere marfa pentru a o analiza. Daca nu imi convine ceva, in calitate de cumparator, nu sunt obligata sa achizitionez acel produs. In plus, nu mi se da nicio garantie din Siraj pentru produse. Asadar, ar trebui macar sa mi se faca o proba pentru ceea ce vreau sa cumpar.

La fel am patit anul trecut, inainte de nunta mea. Tot in Siraj cautam un saculet pentru mirese, de culoare ivory. Asa imi comandasem rochia de la un magazin din Bistrita-Nasaud(tipa de acolo le aducea din Anglia). Asadar, am indraznit sa o intreb pe vanzatoarea unui stand cu accesorii pentru mirese despre saculetul de culoare ivory. A fost foarte revoltata ca, fiind in Romania, am pronuntat cuvantul acesta, in loc sa ii spun “alb murdar”, asa cum ma invata ea. Eu nu stiu de ce-si permit unii sa isi dea cu parerea si nu au bunul simt sa respecte clientii, de pe urma carora isi iau banii. Si nu pricep de ce ridica tonul la mine, de parca ar avea tot dreptul din lume sa o faca. Se vede ca prostia si nesimtirea unora nu cunosc limite…

Recomand celor care au marfa in Siraj sa isi angajeze persone serioase si bine crescute. Nu tot prostul are stofa de vanzator!

Leave a Reply