Blog de profesor

Serbare Crăciun-Dar din dar se face rai

12.22.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Atăzi am sărbătorit împreună cu elevii mei apropierea sărbătorilor de iarnă. Mai sunt câteva zile şi Crăciunul ne va bate la uşă. Chiar dacă fulgii de zăpadă nu s-au gândit încă să ne viziteze, noi nu ne-am descurajat, decorând sala de clasă încă de la începutul lui decembrie.

Nu putea să lipsească nici brăduţul, oricât de săraci am fi. Am pus mână de la mână şi am reuşit să ne cumpăram unul micuţ, alături de câteva ghirlande şi globuleţe pe care le vom folosi şi anul viitor. Până acum, Alexandra aducea bradul ei artificial şi îl lua acasă după serbare. Însă, anul trecut, venind pe jos spre şcoală, cu bradul în spate(sunt 2 km din satul în care stă ea până la şcoală), i-au ieşit în cale consăteni de-ai ei, mascaţi. Aceştia s-au gândit să se amuze pe seama fetei, distrugând bradul. Chiar şi acum îmi aduc aminte cum a ajuns plângând la şcoală.

Cum semestrul I a luat sfârşit, nu ne puteam despărţi fără a sărbători încheierea acestuia, în prag de Crăciun. Mă bucur că, deşi destul de măricei, ai mei copilaşi au dorit să organizăm o mini-serbare. Aşadar, aceştia au pregătit câteva versuri despre anotimpul de iarnă şi o mică scenetă. Am dat şi eu în mintea copiilor, iar ei au uitat pentru o clipă de iubirile lor…Deh, în clasa a VII-a sunt deja la vârsta la care au impresia că tot ce zboară se mănâncă şi la care încep să apară primele sentimente de dragoste.

Totuşi, astăzi am uitat de toate şi ne-am bucurat de magia sărbătorilor de iarnă. După încheierea programului artistic, Moşul, deghizat în doamna dirigintă, a împărţit copiilor dulciuri şi fructe. În final, am împărţit copiilor şi lucruri aduse de doamna profesoară de fizică şi de mine (haine, rechizite, jucării). Neavând o situaţie materială foarte bună, ei au fost încântaţi de daruri. Fiecare dintre ei a plecat acasă cu ceva în sacoşică.

Mai jos voi ataşa câteva fotografii şi filmuleţe. Sărbători fericite tuturor!

 

Leave a Reply