Blog de profesor

Preturi piperate la Eco-Agris

12.28.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Saptamana trecuta am hotarat impreuna cu sotul meu, sa mergem la targul de produse bio, ce se desfasura in incinta bisericii Toma Cozma din Iasi. Eu cautam cu disperare dulceata de pepene galben, iar sotul meu isi dorea cateva borcanele de gem de gutui.

Am gasit destul de greu biserica respectiva. Ajunsi in curtea ei, am zarit cateva corturi acoperite si produse ca: sunculita afumata, carnati, muschi, branzeturi, dulceturi, miere de albine, etc. Din cauza gerului, am dat fuga la primul cort cu dulceata pe care l-am vazut in fata ochilor. Din pacate nu am gasit dulceata de pepene si nici gem de gutui. Insa am gasit peltea de gutui si dulceata. Dupa ce vanzatoarea de acolo i-a explicat sotului intreg procesul de pregatire a peltelei, am hotarat sa cumparam dulceata si sa nu riscam sa incercam ceva ce nu am mai mancat. Cand am auzit pretul produsului, m-a apucat brusc ameteala. Un borcanel de dulceata pentru 20 de lei? Cucoana incerca sa ne convinga ca are si alte delicatesuri, insa am lasat-o cu restul de marfa si am fugit spre alt cort. Mi-am achizitionat si miere de albine (din salcam), apoi am zarit in alt loc si dulceata de gutui…la un pret mult mai mic (12 lei). Afaceri ca mine si ca sotul meu nu mai face nimeni…Am cumparat de acolo dulceata de pere (foarte buna), dar si oua de prepelita (pentru mama mea). Vizita la acest targ m-a scapat de cateva zeci de lei (nu ca as fi avut prea multi). Insa am plecat dezamagita pentru ca nu am gasit dulceata de pepene galben. Stie cineva unde gasesc in Iasi? Chiar daca sunt produse scumpe, voi mai merge la acest targ pentru a cauta ceea ce ma intereseaza. Insa as dori sa gasesc mai repede dulceata de pepene. Daca stie cineva de unde pot cumpara, astept sugestii…

2 Responses to “Preturi piperate la Eco-Agris”

  1. In cel mai rau caz, cred ca se poate face o comanda, din alt oras.
    La Zilele Iasului, a fost Festivalul Dulcetii. Acolo, era o masa cu de toate – fructe si legume, transformate in dulceata!
    http://saptepietre.ro/2011/10/iasul-din-preajma-lui-14-octombrie.html
    In prima poza, pe borcan, se vede numele producatorului – Elisabeta Neagoe, dar si numarul de telefon si o adresa de e-mail.

  2. calliope22 says:

    Ce bine arata pozele! Am gasit deja un site de unde se poate comanda. Pretul e ca la Eco-Agris: 20 lei. Mai astept, insa. Poate gasesc mai aproape de casa…Nu-mi surade ideea de a comanda de pe net:)

Leave a Reply