Blog de profesor

Ce animale preferi?

12.02.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Încă din copilărie eram înnebunită după animale, în special după câini şi pisici. Nu de puţine ori, mă întorceam de la şcoală cu vreun pisoi sau vreun căţel pe care, ori îl găseam părăsit pe marginea drumului, prin grădina şcolii, ori îl zăream în curţile oamenilor şi îmi plăcea atât de mult, încât îl şterpeleam. De fiecare dată, maică-mea ţipa la mine cât o ţinea gura, explicându-mi că avem destule animale prin curte. Până la urmă se îndrăgostea de micuţii aduşi şi nu mai dorea nici ea să renunţe la ei. Pe lista animăluţelor adoptate s-au numărat: Florian, Vulpiţa, Blanca, Skypy, Bingo şi mulţi alţii.
Nici după ce am crescut nu a dispărut pasiunea mea pentru patrupede. După ce am terminat facultatea, umblând cu fişa de lichidare pe la BCU sau Biblioteca Facultăţii de Litere, am salvat un căţel mic, alb şi pufos de sub roţile unei maşini. L-am strâns în braţe şi nu i-am mai dat drumul. L-am adus acasă şi l-am botezat Milky. Face parte şi astăzi din familia mea, alături de Tarzan, partenerul lui de lătrat, dar şi alături de 8 pisoi, un peruş şi un hamster.
Totuşi, câinii rămân animalele mele preferate, adevăraţi prieteni pentru mine. Însă, nu e uşor să îngrijeşti doi câini. Am noroc că stau la curte. Săptamânal trebuie să vizitezi un pet shop pentru a le procura mâncare şi nu numai. Mărturisesc că mi-e greu să aleg o anumită marcă dintre atâtea sortimente de mâncare câini, mai ales că Milky al meu e cam mofturos şi nu mănâncă orice fel de hrană uscată. Tocmai de aceea m-am gândit să încerc Acana Lamb Apple. Chiar dacă are o denumire mai ciudată, e un sortiment ce conţine carne de miel şi ovăz decorticat şi este recomandată câinilor adulţi, de orice talie, care prezintă diverse alergii la diverse surse de proteine.

Tu ce animale preferi?

Leave a Reply