Blog de profesor

Cat esti dispusa sa platesti pentru o rochie de mireasa?

12.23.2011 · Posted in Reclama

In ianuarie, anul viitor, sunt invitata la o nunta de fite, la care ezit sa merg din cauza bugetului meu stramtorat. Totusi, pe de alta parte, ma gandesc ca ar fi si o ocazie unica pentru mine de a participa la un eveniment inedit. Pe langa locatia aleasa, decoratiuni, orchestra (mi se pare un lux sa ai o orchestra, pentru ca de cele mai multe ori sare peste 1000 euro ca tarif), cocarde naturale, stalpisori numerosi, decorati si covor rosu la biserica, fantana de ciocolata si toate cele, am inteles ca numai rochia de mireasa a costat in jur de 3000-4000 euro, fiind comandata din strainatate.

Acest amanunt, coplesitor de altfel, ne-a pus pe ganduri. Oare cat sunt dispuse unele mirese sa cheltuiasca pentru rochia de vis?

Imi amintesc ca in primavara lui 2010 imi cautam si eu disperata rochia de mireasa pe care o doream. Problema era ca nici nu stiam ce imi doresc cu adevarat. In acea perioada, internetul era prietenul meu. Am cautat pe toate siteurile specializate in asa ceva, un model care sa imi fie pe plac. L-am si gasit in cele din urma. Am pus ochii pe o rochie Demetrios, care mi s-a parut superba. In schimb, cand m-am interesat de pret, am aflat ca ajungea in jur de 1800 euro. Pentru situatia mea financiara nu era o investitie pe care sa mi-o permit. Asadar, am cautat in continuare, pana am dat de magazinul unei tipe din Bistrita Nasaud, ce aducea rochii de mireasa din Anglia.

Preturile erau acceptabile. Nu am stat mult pe ganduri. La sfarsitul saptamanii respective, am pornit cu niste prieteni spre Bistrita. Ajunsa la magazin, am ales vreo trei modele pe care le-am si probat instantaneu. Dupa o ora de deliberari, am ramas cu prima pe care o probasem. Am lasat-o la magazin pentru o mica modificare (vroiam breteluta in jurul gatului) si intr-o saptamana am primit-o in Iasi. Accesoriile le-am cumparat din acelasi magazin (voal, crinolina, etc.).

Toate m-au ajuns aproximativ 3000 lei, o suma mult mai mica decat cea care ar fi trebuit sa o cheltuiesc pentru rochia Demetrios.

Cu toate ca am inca o parere de rau deoarece nu mi-am permis sa-mi achizitionez modelul preferat, imi iubesc rochia pe care am purtat-o la nunta si o pastrez cu drag, ca pe cea mai pretioasa bijuterie a mea. Toate acestea fara ca nu cumva sa omit gama de rochii de mireasa 2012, care a fost lansata de ceva timp in mediul online, cat si offline.

Leave a Reply