Blog de profesor

Elogiu vieţii

11.21.2011 · Posted in Din viata de zi cu zi

Sunt o persoană poate  prea sensibilă uneori, pentru lumea aceasta dură. E toamnă…e încă toamnă…Melancolia îmi pătrunde în vene şi curge prin mine un cântec tomnatic…Frunzele multicolore se desprind fără suflare de ramurile uscate ale copacilor, formând un covor foşnitor. Parcul rămâne solitar, iar frigul parcă ne soarbe şi ultimul strop de energie din organism. 

Această atmosferă bacoviană mă determină să meditez tot mai des la cât de importantă este viaţa pentru mine. Aşadar, consider că cel mai frumos şi preţios cadou pe care putea cineva să mi-l ofere şi pe care, în urma nu ştiu  cărui merit, l-am primit de la părinţii mei, a fost şi este însăşi viaţa.

Cu toate că mulţi dintre noi consideră viaţa o povară, mai ales în zilele noastre, tocmai faptul că este atât de fragilă mă face să o preţuiesc şi mai mult. De abia în clipa morţii ne dăm seama de importanţa vieţii. A trăi cu adevărat poate fi destul de interesant, dacă ştii să nu te plângi întruna că nu ai primit de la destin cele mai bune cărţi, ci, dimpotrivă, ştii să joci bine cu cele pe care le ai. Ce poate fi mai frumos decât să te bucuri de fiecare clipă de viaţă, să te trezeşti în fiecare dimineaţă şi să înfrunţi o nouă zi, ce poate fi mai plăcut decât să zâmbeşti aproapelui tău şi să îi bucuri pe cei din jur?

Viaţa este o adevărată provocare. Iubesc oamenii cu adevărat, chiar dacă mulţi dintre ei m-au dezamăgit sau mi-au făcut rău. Îmi asum viaţa cu tot ceea ce întâlnesc pe drumul presărat atât cu bune, cât şi cu rele; sunt puternică, în ciuda faptului că pot părea destul de vulnerabilă. Poate dacă nu am aştepta atât de multe de la ceilalţi, fără a oferi nimic în schimb, poate dacă am lupta într-adevăr pentru ceea ce merităm şi nu ne-am plânge atât de des de milă, poate că atunci ne vom găsi timp să iubim viaţa. Gândiţi-vă la toţi cei care vă înconjoară şi mulţumiţi-le că vă sunt alături, fie dacă vă fac să zâmbiţi sau să plângeţi. Nu ştim niciodată când va cădea cortina şi nu vom mai avea ocazia să îi revedem.

Iar pentru că m-am născut femeie, consider că am fost binecuvântată. Nu numai că am primit în dar viaţa, ci, la rândul meu, o pot dărui altcuiva. Aşadar, viaţa este cel mai frumos cadou pe care îl poţi primi sau pe care îl poţi oferi la rândul tău. Voi ce părere aveţi? Care este cel mai frumos cadou primit sau oferit cuiva de către voi?

“Viaţa este un dar pe care îl merităm numai atunci când îl dăruim.”

Rabindranath Tagore

 

 

Leave a Reply