Blog de profesor

Funny la şcoală

10.10.2011 · Posted in Şcoala Dumeşti

Când e vorba să interacţionezi cu elevii, totul este posibil. Degeaba îţi scrii tu de acasă proiectul didactic, degeaba notezi răspunsurile posibile sau aşteptate. Niciodată nu poţi ghici ce e în mintea tuturor. Săptămâna trecută am avut parte şi de răspunsuri amuzante:

-scenariul I: ora de Limba română, subiect: Derivarea; cuvinte derivate cu sufixul -. După ce unul din clasă îmi dă ca exemplu cuvântul copilaş, altul ridică repede mâna şi o flutură în faţa mea, nu care cumva să nu-l numesc. Şi, bineînţeles, vine şi răspunsul: “Copchilaş, doamna dirigintă!” În cadrul aceleiaşi lecţii copilaşii căutau cuvinte derivate cu sufixul -an. După ce au dat ca exemplu cuvântul lungan, un altul a pomenit numele doamnei de matematică, care, întâmplător, se termină în an.

-scenariul II: ora de Consiliere şi orientare; subiectul: Arta de a face faţă conflictelor (toţi sunt aşi la acest subiect). Încercând să îi atrag atenţia unuia care a făcut anumite prostioare, i-am arătat cu degetul obrazul, sperând că va înţelege că ar trebui să îi fie ruşine pentru fapta lui. Răspunsul din parte lui a venit imediat. A început să se cureţe pe faţă, frecându-şi obrajii de zor şi  întrebând dacă e murdar de mâncare. Ce să-i mai spui?

 

Leave a Reply